Numan Kurtulmuş, Cumhur İttifakı'nın ortağı Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) kuruluş yıl dönümünde Destici'yi kızdıracak açıklamalarda bulundu.

Milli Gazete'de yer alan habere göre, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, 25 Mart 2009'da helikopterinin düşmesi sonrası hayatını kaybetmiş, helikopter enkazına 48 saat sonra ulaşılabilmişti. Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'nin, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un bu açıklamalarına vereceği tepki merak konusu oldu.

48 SAAT SONRA ULAŞILMIŞTI

Helikopter enkazı Keş Dağı Kurudere Kanlıçukur mevkiinde bulunurken 48 saat boyunca süren arama çalışmaları söz konusu mevkiin 115 kilometre uzağında yapılmıştı. Yazıcıoğlu'nun yanında bulunan İHA muhabiri İsmail Güneş helikopterin düşüşü sonrasında 112'yi arayarak durumu anlatmış  ve Yazıcıoğlu'nu aracın içinde göremediğini söylemişti.  Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin vefat haberi 28 Mart 2009 günü verildi.

Ancak olaya ilişkin ihmal ve suikast iddiaları hiçbir zaman gündemden düşmedi. Kazanın ardından helikopterin beyninin söküldüğünü açıklayan dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül  “Baktım ki birileri buzlarda cesetlerle ilgileniyor, birileri de bir taraftan vidayı söküyor. Bunların hepsi çıktı ortaya. Daha bunun gibi insanın aklının almayacağı şeyler var ortada” demiş, "Düşen helikopterin bütün beyni, herşeyi kayda geçiren hafızası ortada yok. Keçiler gelip söküp götürmedi ya" ifadelerini kullanmıştı.