Parti kuruluşu için gereken kriterleri sağladıklarını ve belgeleri ulaştırdıklarını belirten Yeşiller Partisi Eşsözcüsü Emine Özkan, salgın dolayısıyla İçişleri Bakanlığı binasına giremediklerini ve CİMER'e yapılan başvuruya da net bir cevap gelmediğini söyledi. 

Polemik Haber'e konuşan Özkan, süreci ve partilerinin politikalarını anlattı. 

7 aydır İçişleri Bakanlığı'yla iletişim kuramadıklarını belirten Özkan "Ekim 2020'ye kadar iletişim kurduğumuz birimle iletişimimiz koptu. Gerekçe olarak pandemiden dolayı sorumlu kişinin yerinde olmadığı söylendi. 
Bu tarihten sonra bir daha iletişim kuramadık. İçişleri Bakanlığı'na da giremedik. CİMER'e yazdığımız yazıya 106 gün sonra cevap geldi. Cevapta sadece siyasi partiler kanunu yazıyordu. Bizim eksik bir evrağımız veya kriterimiz yok. 
Çünkü böyle bir yanıt verilmiyor." dedi. 

Özkan ayrıca Türkiye'de parti kapatma davaları ve yeni kurulmak istenen partilere engel konulmasının da otoriterleşen rejimin göstergesi olduğunu ifade etti.

Yeşiller Partisi'nin günün ihtiyaçları için ortaya çıktığını söyleyen Özkan "Yeşiller'in on temel ilkesi var. Bu ilkeleri aylarca tartıştık. Türkiye'nin yerel ihtiyacını göz önüne aldık. Yerel demokrasiyi savunuyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliği ve feminizmi savunuyoruz. İklim krizi artık siyasete şekil veriyor. ABD Başkanı Biden'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilk davetinin İklim Zirvesi'nde olması tesadüf değil. İklim kriziyle mücadele için radikal önrilerimiz var" dedi.

Özkan, partisinin gelecek seçimlerde aktif bir rol alacağını ve muhalefetin birlikte hareket etmesi gerektiğine inandıklarını ve 'yeşil politika' önerilerinin siyasetçiler tarafından kullanılması gerektiğini söyledi.