Eskişehir’de Yunus Emre KYK Kız Yurdu’nda gece yarısı bir erkeğin elini kolunu sallayarak yurda girmesi ve kız öğrencileri isyan ettirdi.

ÖĞRENCİLERİ TACİZ ETTİ

Sözcü'de yer alan habere göre, dün gece saat 00.00 sıralarında Anadolu Üniversitesi Yunus Emre KYK Kız Yurdu’nda meydana gelen olayda, yurtta görevli 3 güvenlik görevlisinden habersiz içeriye giren orta yaşlarda bir erkek şahsın, yurdun katlarını gezerek, kız öğrencilerin kaldığı odalarda dolaştığı ve kız öğrencileri rahatsız ettiği iddia edildi.

Yurtta 3 güvenlik noktası bulunduğunu belirten öğrenciler, böyle bir duruma neden önlem alınmadığını sorarak tepkilerini sosyal medyada dile getirdi. Yunus Emre KYK Kız Yurdu'nda meydana gelen olay sosyal medyanın da gündemi oldu.

Yurtta kalan kız öğrenciler, yurdun 3 güvenlik bölgesi olmasına rağmen yurtta neden gerekli önlemlerin alınmamış olmasına tepki gösterdi. Öğrenciler, yurda yavru kedi bile sokmalarına izin verilmemesine rağmen, elini kolunu sallayarak birisinin nasıl yurda girmiş olabileceğini soruyor. Olayla ilgili soruşturmanın başlatılmasını isteyen öğrenciler, yurtta güvenlik zaafiyetinin olduğunu söylediler.

"Bugün gece saat 00.00 sularında Eskişehir Yunus Emre Kyk yurduna orta yaşlarda bir adam giriyor. Bulunduğumuz konumda 3 güvenlik noktası olmasına rağmen elini kolunu sallaya sallaya içeri girebiliyor. Can güvenliğimiz yok. Bunun hesabını kim verecek?"


"Güvenliklerin yemekhanede çalışanları tanımaması ne demek? Sadece bizim yurda giriş çıkış saatimize mi çalışıyo aklınız da personel için bir kart çıkaramadınız?"