Kentteki içme suyu konusunda eleştirilerin hedefi olan Hatay'ın CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, HRT Akdeniz TV'deki programda adeta isyan etti.

"ÖNLEM ALMAZSAK TÜM HATAY SUSUZ KALABİLİR"

Başkan Savaş, ülke genelinde beklenen yağışların yaşanmaması, kurak geçen kış ve su sıkıntısına ilişkin 
"Karaçay Barajı'nda ve birçok noktada su seviyesi çok düştü. Eğer önlem almazsak tüm Hatay susuz kalabilir. Konuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Tamamlandığında vatandaşlarımızla paylaşacağız. Mevcut suyumuzu verimli ve tasarruflu kullanmalıyız" dedi.

"İÇMEYECEĞİM, AİLEME İÇİRMEYECEĞİM SUYU HATAY HALKINA İÇİRMEM"

Su sıkıntısıyla ilgili olarak İskenderun bölgesindeki Aslantaş Barajı'ndaki suyun kente neden verilmediğine açıklık getiren Savaş, barajdaki suyun 13 ayrı noktadan kirlendiğine dikkat çekerek, "Osmaniye’deki iki ayrı noktadan çıkan su ırmaklar aracılığıyla baraja taşınıyor. Yapılan incelemelerde biyolojik ve kimyasal oksijen değeri normal seviyenin altında çıkması gerekir. Bu konudaki kanun ve yönetmelik; ‘kanalizasyon karışan su tesiste arıtılsa bile içme suyu olarak kullanılmaz’ diyor. Bana bu konuda baskı yapanlar kanun dışı iş yapmamı istiyor. Bunun bir de vicdani yönü var. İçmeyeceğim ve aileme içirmeyeceğim suyu Hatay halkına içirmem" diye konuştu.