Orta ve Doğu Karadeniz'de rüzgarın Perşembe öğle saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, aynı gün gece saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği beklenmektedir.

Yine Perşembe günü Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına bekleniyor. Kuvvetli rüzgarla birlikte ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, yüksek kesimlerde tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Perşembe günü hava sıcaklıklarındaki azalmayla birlikte İç Anadolu'nun doğusu Niğde, Nevşehir, Kayseri, Yozgat, Sivas, Tokat ve Amasya ile Samsun, Ordu ve Giresun'un yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışlarının etkili olması bekleniyor.

Denizli’de etkili olan kar yağışı Denizli – Muğla yolunun kapanmasına neden oldu. Valilik yoğun yağış nedeniyle okulları bir günlüğüne tatil etti.

Valilikten yapılan açıklamaya göre; İlimizdeki olumsuz hava şartlarının insan sağlığı ve trafik güvenliği açısından riskler oluşturabileceğinden dolayı il genelinde 03/03/2022 Perşembe günü 1 (bir) gün süreyle;
*Tüm seviyedeki okullarda eğitim-öğretime ara verilerek uzaktan eğitime geçilmesine,
*Tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelimizin idari izinli sayılmasına Valiliğimizce karar verilmiştir.