Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar’ın Doha şehrinde Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile bir araya geldi. Resmi karşılama töreninden sonra Katar Emiri, Türk heyetiyle tanışma sırasında heyettekilerle tokalaşırken, sıra AK Parti Malatya Milletvekili Çalık’a geldiğinde ilginç anlar yaşadı. Emir’in tokalaşmak için Çalık’a uzattığı eli havada kaldı. Çalık, Al Sani’ye elini uzatmayarak göğüs selamı verirken, emir kısa bir şaşkınlık yaşadı.

Öznur Çalık, yaptığı açıklamada, “Türkiye açısından önemli bir ziyaret. Bu polemiğin ziyaretin önüne geçmesini istemem. Pandemi dolayısıyla alışkanlık elimi uzatmadım, olay bundan ibaret” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Katar ziyaretine katılan ve bu ziyarette kendisiyle tokalaşmak isteyen Katar Emirinin elini havada bırakarak, göğüs selamıyla yetinen AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın bu davranışı basında ve sosyal medyada tartışma konusu olurken, Çalık’ın erkeklerle tokalaşmamak gibi bir tavrının olmadığı Malatya’daki ziyaretlerinden biliniyor.

Çalık, yıllar önce umreye gidip başörtüsü takmaya başlamasına karşın, Malatya’daki gezilerinde erkeklerle ziyaretlerde ve toplantılarda sık sık bir araya geliyor, ellerini sıkıyordu. Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’nin tokalaşmak için uzattığı eli havada bırakan Çalık, bu ana ilişkin görüntülerin kamuoyuna yansıması ve yankı bulmasından sonra “Türkiye açısından önemli bir ziyaret. Bu polemiğin ziyaretin önüne geçmesini istemem. Pandemi dolayısıyla alışkanlık elimi uzatmadım, olay bundan ibaret” açıklamasını yapmıştı.

Çalık daha önce tokalaşırken, koronavirüs salgınından sonra erkeklerle ‘yumruk tokası’ yapmaya başlamış, salgının arttığı dönemde ise göğüs selamını tercih etmiş, buna ilişkin görüntüler de yayınlanmıştı.