TCMB raporunda ayrıca ekimde petrol, propan, bütan, kömür gibi enerji fiyatları dolar bazında kayda değer bir oranda yükseldiğini ve TL'deki görünümle  birlikte yurt içi enerji kalemlerinde yüksek fiyat artışları kaydedildiği aktarıldı.

Rapora göre ekimde tütün ürünlerindeki fiyat artışının enflasyona etkisi 0,30 puan civarında gerçekleşti.

T24'te yer alan habere göre ayrıca raporda "Lokanta ve otel grubu fiyatlarındaki yükseliş eğilimi hizmet yıllık enflasyonunu olumsuz yönde etkilemeye devam etmiştir." dendi.

'ÇEKİRDEK ENFLASYONDA YÜKSEK SEVİYELER DEVAM ETTİ'

TCMB raporunda yıllık gıda enflasyonundaki düşüşte taze meyve fiyatlarındaki düzeltme etkisi hissedildiğini aktarıldı. Raporda ayrıca emtia fiyatlarının ekim ayında enerji, metal ve tarımsal ürünler öncülüğünde olumsuz bir seyir izlediği ve dış fiyat baskıları belirginleştiğine yer verildi.

TCMB raporunda ise çekirdek enflasyona ilişkin olarak ise şu cümlelere yer verildi:

"Artan tedarik sıkıntıları ile birlikte üretici fiyatları enerji ve ara malı sektöründe belirgin olmak üzere alt gruplar genelinde yükselmiştir. Bu dönemde B ve C göstergelerinin yıllık enflasyonları sınırlı bir oranda gerilerken, göstergelerin yakın dönem eğilimlerinde Ekim ayında da yavaşlama kaydedilmekle birlikte yüksek seviyeler korunmuştur."