HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, Abdulkadir Selvi'nin CHP lideri Kılıçdaroğlu'na hitaben söylediği, "Ben yetkiyi Kılıçdaroğlu’ndan değil halktan aldım..." sözünü değerlendirdi.

Altaylı şunları yazdı: 

*Selvi'nin sözü aslında bir kısım medyanın meseleye bakış açısını gösteriyor. Bunlar kendilerini 'siyasi güç' ile o kadar özdeşleştirmişler ki, siyasi otoritenin halktan aldığı yetkiyi kendilerinin de aldığını zannediyorlar. Bu aslında siyasi güce bağımlılıklarının itirafı. Bilinçaltının ortaya çıkması. Çünkü biliyorlar ki, kendilerini o köşeye oturtan, kendilerini oraya getiren siyaset. 

*AK Parti halktan aldığı yetkiyi, geniş kullanıp, medyaya da müdahale etmeye başlayınca Selvi ve benzerleri de o yetki ile o köşelere oturtuluyorlar. O nedenle de oradaki varlıklarının nedeni olarak halkın iradesini görüyorlar. 
Ancak yanılıyorlar. Çünkü eğer yetkiyi halktan almış olsalardı o gazetelerin tirajları yerlerde sürünmez, 10-15 yıl önce 400-500 bin satan gazetelerin tirajları bugün 20-30 binlere düşmüş olmazdı. O yüzden de Selvi ve benzerleri bilmeli ki, yetkiyi halktan alan kendileri değil. Kavak ağacı altında serinleyip, kendini kavak ağacı zannetmek iyi bir şey değildir. Ağaç yıkıldı mı altında kalırsınız.