Kaleme alınan bu eserinde sporcunun zihin kuvvetinden beslenmesine, uykusundan performansına, antrenmanından hocalarla ilişkisine kadar, aklınıza takılan birçok soruya samimi bir dille cevap veriyor.

Öte yandan Mehmet Sedef, "Doğru besleniyor musun? Doğru uyuyor musun? Yeteneğin seni yıldız yapar mı? Saygı olmadan sporcu olabilir misin? Disiplin mi yoksa yetenek mi? Kuvvetli psikoloji her savaşı kazanabilir mi? Yetenek, disiplin ve mental kuvvet, başarıyı getirir mi? Sporcu olmak için danışmanlık alman gerekiyor mu? Gelecek kaygın oyununu etkiler mi? Taraftar ve sosyal medya baskısına nasıl göğüs gerilir? Antrenör-sporcu ilişkilerinde yaşanan doğrular ve yanlışlar neler? Ailelerin yanlışları neler? Kitap okuma alışkanlığı ve teknoloji, yaptığımız işi etkiler mi? Antrenman, performansı nasıl etkiler? Seyirciyi kızdıran durumlar neler? Sporda yapılan doğrular yanlışlar…" gibi sorulara da kitabında cevap veriyor.

MEHMET SEDEF KİMDİR?

Mehmet Seyfettin Sedef 5 Ağustos 1987 de Kilis’te dünyaya gelmiştir. Eğitim hayatına 1994’de Sancaktar İlköğretim okulunda başlayan sedefin futbola olan yeteneği ve ilgisi çok küçük yaşlarda ailesi tarafından farkedilmiş ve ilk olarak 1996’da 10 yaşında BJK’de futbol hayatına ilk adımı attı.
Alt yapıda minik takımdan paf takıma bütün kategorilerde oynadı ve şampiyonluklar yaşadı.
A takımında oynamak için kendine çok güveniyordu. 2014 yılında Vincente de Bosque tarafından A takımına alındı. Aralıksız 4 sene BJK A takımı forması giydi. 2004-2008 yılları arası Şampiyonlar Ligi, Uefa Avrupan Ligi dahil bütün kategorilerde oynadı. Bu zaman zarfında 2 Türkiye Kupası 1 Türkiye Süper Kupası kazandı.
Daha sonra 2008-2009 sezonunda 1. Lig takımlarından Altay’a kiralandı. Sedef 1 sezon Altay’da oynadıktan sonra 2009-2010 sezonunda Çaykurize Spor’a kiralandı.
Beşiktaş ile sözleşmesi mayıs 2010’da biten Sedef, 2010-2011 sezonu için Konya Spor ile anlaştı ve Süper Lige geri döndü. Özellikle sezonun 2. Yarısında gösterdiği performans ile tekrar dikkat çekti.

2021'de Çorumspor da oynarken, profesyonel futbol hayatına son vererek kariyerine Sportif Kariyer Yönetimi alanında devam etmektedir.