Memleket Partisi MYK Üyesi Prof. Dr. İpek Özkal Sayan, Polemik TV'de Aykut Metehan'ın hazırlayıp sunduğu 'Söz Gençlikte' programına konuk oldu. Gençliğin sorunları üzerine parti politikalarının tartışıldığı programda, gençleri cemaat ve tarikat yurtlarına mahkum etmeyeceklerini dile getiren Sayan, "Laik eğitim sistemine geri döneceğiz" dedi. Gençlerin sorununun Türkiye'nin sorunu olduğunu da ifade eden Sayan, "Sığınmacıları gençlerimiz için göndereceğiz" ifadesini kullandı. KYK polemiğinde de parti tutumunu açıklayan Sayan, "Faizleri sileceğiz" dedi.

'LAİK EĞİTİM SİSTEMİNE DÖNECEĞİZ'

"Eğitim sistemi çok ciddi bir problemdir. Öyle bakandan bakana, partiden partiye değişmemelidir. Ama burada çok büyük bir sorun var. Gençlerimizi cemattlere, tarikatlara ve bunların eğitim kurumlarına teslim edemeyiz. Laik bir eğitim sistemine geri dönmek zorundayız"

'İSTANBUL SÖZLEŞMESİ KAÇINILMAZ'

"Bugün baktığınızda genç yaşta evlilik özellikle kız çocuklarımızın eğitim hayatlarını olumsuz anlamda etkiliyor. Eğitimlerini yarıda bırakmak zorunda kalıyor çocuklarımız. Bu noktada İstanbul Sözleşmesi çok öenmli bir yer tutuyor. Biz İstanbul Sözleşmesi'ne tüm kadınlarımız ve tüm gençlerimiz için geri döneceğiz"

'SİYASETİN DİLİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ'

"Siyasi dil çok çatışmacı. Biz bu çatışmacı dile karşıyız. Gençlerimiz de karşı. Bu çatışmacı dil onları siyasetten soğuttu ama biz onları siyasetin içinde görmek istiyoruz. Bakın illa Memleket Partisi demiyorum, onları siyasetin içinde görmek istiyoruz"

'KYK KREDİLERİNİN FAİZLERİNİ SİLECEĞİZ'

"Öğrencilerimiz içini ferah tutsun. KYK kredi borçları üzerindeki faizleri tek kalemde sileceğiz. Kim ne kadar çektiyse o borcu ödeyecek. İlave bir faiz yükü ile karşı karşıya kalmayacak gençlerimiz" 

'EN BÜYÜK VAADİMİZ ÖZGÜRLÜK VE ADALET'

"Bugün baktığınızda Tükiye'nin dört bir yanında gençlerin eğlencelerinin, festivallerinin, konserlerinin önüne geçiliyor. Özgürlükleri kısıtlanıyor ve özel hayatlarına müdahale ediliyor. Memleket Partisi iktidarında gençlerimiz özgürce, rahatça eğlenebilecek. Kendilerini özgürce ifade edebilecek. Fikirlerini dile getirebilecek. Biz gençlerimize özgürlük ve adalet vaad ediyoruz"