Memleket Partisi Genel Başkan Vekili ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Gaye Usluer, partisinin Merkez Yönetim Kurulu toplantısı gündemine ilişkin basın açıklamasında bulundu. Memleket Partisi Genel Merkezi’nde gerçekleşen açıklamada Usluer, “Başta gıda ürünleri olmak üzere elektrik, doğalgaz, akaryakıt, ulaşım gibi temel ihtiyaç kalemlerine yapılan zamlar geri alınmalı, vergiler düşürülmelidir. Kalıcı çözüm olarak enerji şirketleri derhal kamulaştırılmalıdır” dedi.

‘YARDIM SINIRI ÇOK YETERSİZ’

Yoksulluk sınırının altında yaşayan kesimlerin temel gereksinimlerinin karşılanması gerektiğini ifade eden Usluer, “210 kWh elektrik yardımı uygulaması yeterli değildir. Ölçütleri kamuoyu ile paylaşılarak yardım sınırı en az 250 kWh’a yükseltilmelidir. Konutlarda elektrik, doğalgaz ve suya yansıyan KDV sıfırlanmalıdır” diye konuştu.

'DERHAL KAMULAŞTIRILSIN'

Maddi imkansızlık nedeniyle faturasını ödeme zorluğu çekenlerin elektrik, gaz ve suyunun kesilmemesi gerektiğini ifade eden Usluer, “Bu ihtiyaçlar kamu kaynaklarından sağlanmalı, halkın karanlıkta, soğukta ve susuz kalmaları önlenmelidir. Kalıcı çözüm olarak enerji şirketleri derhal kamulaştırılmalıdır. Piyasalaştırılan kamu hizmetlerinde acil kamulaştırmaya gidilmelidir” dedi.

'600 MİLLETVEKİLİ EVLERİNDE TATİLDE'

Konuşmasına “Gıda fiyatlarındaki KDV indirimi raflara yansıyacak mı?” sorusuyla devam eden Usluer, “Hafta sonunda yine Cumhurbaşkanının yaptığı açıklamayla gıda fiyatlarında KDV’nin yüzde 8'den yüzde 1’e indirildiğini öğrendik. Bu kararın hiçbir yerinde TBMM yok. 600 milletvekili pandemi bahanesiyle evlerine gönderilmiş, tatildeler. Ayak altında olsunlar istenmiyor adeta” diye konuştu ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Soru şu; acaba gıda üreticileri ve marketler gıda fiyatlarını aynı miktarda düşürecek mi? Nebati buna da çareyi çoktan bulmuş; 'Enflasyonla mücadele timi kuruyoruz. Fiyatların daha sıkı denetlendiği bir sistem olacak’ diyor. Zaten denetim aylardır yok muydu? O denetimleri TV’lerde günde bilmem kaç kez izlemiyor muyuz? Ticaret Bakanlığı bünyesinde zaten öyle bir ekip yok muydu? Üstelik firmalara ‘fiyatı indir’ emri çerçevesinde tehdit telefonları gitmiyor mu?" Gaye Usluer sözlerini “Hatırlayın Erdoğan bir markette alışveriş yaptıktan sonra ne demişti? "Gıda fiyatları uygundur." Madem uygun da, gıda ürünlerinde KDV indirimine neden gittiniz? Gıdada KDV’nin düşürülmesi kısa vadeli günü kurtarma projesidir. Kısa süreli olumlu etkisi olacaktır, ancak maliyet artışları bu etkiyi yok edecek ve önümüzdeki aylarda enflasyon yüzde 60-70’lere çıkacaktır. Hatırlatalım KDV’yi indireceksen, sen asıl elektrik ve doğalgazda indir!” diyerek noktaladı.