İnce'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, genel merkez binasının açılış töreninde konuştu. Tören alanına eşi Ülkü İnce ile gelen Muharrem İnce, “Türkiye Seninle gurur duyuyor” sloganlarıyla karşılandı. Çalıntı olduğu ileri sürülen parti logolarıyla ilgili eleştirilere de yanıt veren İnce konuşmasında şu mesajları verdi:

TERÖRLE ARASINDAMESAFE KOYMAYANI PARTİDE İSTEMİYORUZ

Memleket bir toprak parçası değildir, kurdu var, kuşu var; dağı var, taşı var. Aldıklarımızla değil verdiklerimizle doyanlarız biz. Atatürkçü, Cumhuriyetçi ve demokrat bir parti olacağız. Atatürk’e saygısızlık yapanı partiye istemiyoruz, ayrımcılık yapanı partiye istemiyoruz, terörle arasına mesafe koymayanı, terörle arasına mesafe koymayanı partiye istemiyoruz. Doğaya zarar verenleri partiye istemiyoruz. Bizim duruşumuz net olacak.

KORKAK BİR MUHALEFET VAR

Hiçbir ekonomik gösterge 2002’den daha iyi değil. Devlete güven kalmadı. Tarım aşanları daraltıldı: 12,3 daha az alan ekiliyor. İlacı, yemi, suni tohumlamayı ithal ediyoruz. Gençlerimiz işsizken bazı kişiler birçok yerden maaş alıyor. Bu sadece iktidarda değil muhalefette aynı. Al birini vur ötekine. Muhalefet belediyelerinde 3-4 yerden maaş alanlar var. Korkak bir muhalefet var. Toplumsal muhalefeti örgütlenemeyen, çözüm üretemeyen, umut olamayan bir muhalefet var. “Yüz vermeyin her ikisine al birini vur ötekine” diyoruz.

MEMLEKET PARTİSİ İLK SEÇİMDE İKTİDAR OLACAK

Biz kendi gücümüzle, milletin gücüyle gel başına iktidar olacağız. İki ay sonra herkes meydanları görecek. Bu yapma ve muhalefet düzenine toptan itirazımız var. Bu böyle gitmez diyeceğiz. Okullar kapalı, cami açık; neden camide virüs bulaşmıyor mu? Aman bunu söylemeyelim diyorlar. Neden söylemeyeceğiz; camiler kimsenin babasının malı değil. Sokakta oturmak yasakla milyonluk gemide yüzmek serbest. Eyy muhalefet bunları neden konuşmuyorsunuz. Muhalefet olmadığı için iktidar bunları yapabiliyor. Köpeksiz köyde değneksiz geziyor iktidar. Hepsini dize getireceğiz. Memleket Partisi ilk seçimde iktidar olacak.

ÇALINTI LOGO İDDİASINA YANIT
Memleket Partisi'nin logosunun, uluslararası e-ticaret şirketi ViziNova'nın logosuyla aynı olduğu eleştirileri yapılmıştı. Muharrem İnce bu konu hakkında şunları söyledi.

"Bazı haberlerde logomuz ile iddialar var. Döngüsel bir tasarım var. O büyük bir demokratik dönüşümü anlatıyor. Türkiye’yi değiştireceğiz ve dönüştüreceğiz diyoruz. Ortada da nazar boncuğu var; bu da kültürümüzü temsil ediyor. Gelenekten geleceğe MAVİ Türkiye’yi yükselteceğiz. Logo neymiş dünyanın teknoloji firmasıyla benziyormuş. Birinde 8 bölge var biz de 7 ülke var. Biri mavi biri kırmızı. Ee onların da yuvarlak sizin de yuvarlak diyorlar. İnsan kafası Amerika’da da yuvarlak çizilir, Türkiye’de de yuvarlak çizilir. Bakın bu işleri, gelin bakın yakında neler yapacağız, göreceksiniz.

'4 HEDEFİMİZ VAR'
İnce konuşmasını şöyle sürdürdü: 

İLK HEDEF EKONOMİ

Birincisi ekonomi olacak. Vahşi kapitalizmden uzak duracağız, yaşam kalitesini, adil bölüşümü, eğitimi, sağlığı konuşacağız. İkincisi katılımcı demokrasi: Laikliği konuşmaktan korkmayacağız. Bu üçüncüsü hukukun üstünlüğü olacak. Dördüncü hedefimiz barış ve güvenlik olacak.

BU DÜZENİN İKTİDARINA DA MUHALEFETİNE DE BAŞ KALDIRIYORUZ

İtiraz ediyoruz! Devleti FETÖ'ye teslim edenlere itirazımız var! Milleti yalnız bırakan kimsesiz bırakanlara itirazımız var! Mafya babalarını hayırsever iş adamı ilan edenlere itirazımız var. Ortaçağ kafasıyla Anayasa yapanlara itirazımız var. Millet can derdine düşmüşken yandaşa sahip çıkan, Bayram yatabilirse en kötü ihtimalle Türkiye’de olanlara itirazımız var. Biz de en kötü ihtimalle 2022’de sizi göndereceğiz. Biz yalnız bırakılan milyonları kucaklayan yürekleriz. (Duvar)