13 ay önce Muharrem İnce liderliğinde kurulan Memleket Partisi’nde üst düzey ayrılıklar yaşandı. Parti Sözcüsü ve Genel Başkanvekili olan Gaye Usluer ile partinin Genel Sekreteri Hakkı Akalın’ın aralarında bulunduğu altı üst düzey yönetici istifa etti.

Yaşanan bu durumu "Kuruluş sancıları" olarak nitelendiren ve bundan kurtulmak için olağanüstü kurultaylarını toplayacaklarını açıklayan İnce, "Bu aşamada yaşanan kuruluş sancılardan kurtulmak için Olağanüstü Kurultayımızı toplayacağız. Birlikte başaracağız. Geleceğimizi geri alacağız" dedi. Öte yandan istifa eden Usluer’in yerine MYK’de Parti Sözcüsü olarak Prof. Dr. İpek Özkal Sayan, Genel Başkanvekilliği’ne Nurdan Şahin Demirbağ seçildi.

Sayan, "Gençlerle birlikte yaratacağımız bu enerji ve dinamizmle birlikte Türkiye’de siyasette bambaşka bir rüzgar estireceğiz biz" dedi.

İpek Özkal Sayan'ın ilgili röportajı şu şekilde:

1) Partiden kaç kişi daha istifa ederse kurultay yapmak zorunda kalacaksınız?

Bu konuyla ilgili olarak Genel Başkanımız tweet attı:

İnce "17 Mayıs 2021’de kurduğumuz Memleket Partimiz, yaşadığı tüm sancılı süreçlere rağmen kısa sürede seçime girme hakkını kazandı. Bu aşamada yaşanan kuruluş sancılardan kurtulmak için Olağanüstü Kurultayımızı toplayacağız. Birlikte başaracağız. Geleceğimizi geri alacağız" dedi.

'OLAĞANÜSTÜ KURULTAYA GİDECEĞİZ'

2) Sayın Genel Başkan ilkeleri için partilerinden vazgeçenler de var, Partisi için ilkelerinden vazgeçen de demişti. Memleket Partisi'nde yaşanan son istifaların ardında kişisel çıkarlar mı var?

Siyaset zorlu bir süreç. Bu süreçte Memleket Partisi'ne katılanlar da olur ayrılanlar da. Bizim ilkelerimiz belli, yolumuz belli. Dimdik ayaktayız. Motivasyonumuz yüksek. Canla başla çalışıyoruz.

3) Olası bir baskın seçime hazır mısınız?

Biz Memleket Partisi olarak olası bir erken seçime hazırız. Memleket Hareketi’nin temelleri 4 Eylül 2020’de Sivas’ta atıldı. Memleket Hareketi’nden Memleket Partisi doğdu ve Partimiz 17 Mayıs 2021 tarihinde kuruldu. Çok hızlı bir şekilde örgütlenerek 18 Eylül 2021 tarihinde ilk Kurultayımızı yaptık. Şu an için 63 ilde örgütlüyüz. Bu illerden 46’sı Yargıtay üzerinde tamamlanmış durumda, diğerleri ise il kongrelerini yapma aşamasında.Yüksek Seçim Kurulu’nun 10.05.2022 tarihli toplantısında açıkladığı karara göre de Memleket Partisi seçime katılacak siyasi partiler listesine alınmıştır.

4) Memleket Partisi'nde Parti Sözcülüğü görevine getirildiniz. Neler hissediyorsunuz? Memleket Partisi'ne ne gibi bir yenilik katmayı düşünüyorsunuz? Parti içi veya dışında bu saatten sonra ne değişecek?

Memleket Partisi'nin sözcüsü olmaktan öncelikle onur ve gurur duyduğumu söylemek isterim. Benim için çok değerli ve çok kutsal bir görev. Elimden geleni değil, elimden gelenin fazlasını yapmaya çalışacağım.

Memleket Partisi gençlerin siyasetteki sesi olacak. En büyük hedefimiz gençler için gençlerle birlikte çalışmak. Biz gençlere çok güveniyoruz ve onları toplumsal dayanışma ruhuyla kucaklıyoruz. Siyasette onlar için yeni bir yol açıyoruz ve diyoruz ki; “Kendinizi rahatlıkla ifade edebilceğiniz, sorunlarınızı tanımlayıp bunlara çözüm üretebileceğiniz bir partiniz var artık” Gençlerle birlikte yaratacağımız bu enerji ve dinamizmle birlikte Türkiye’de siyasette bambaşka bir rüzgar estireceğiz biz!