Enflasyonun yüzde 40'larda olduğunu söyleyen bir vatandaş zam rakamına isyan etti. Her şeyin çok pahalı olduğunu ve verilen maaşların elektriğe, suya, doğalgaza yetişmediğini belirtti.  'Yaptıkları zamlar yetersiz. Bu şartlar altında emekli ne yapsın, memur emeklisi ne yapsın? Bunun kirası var, ev geçindirmesi var.' ifadelerini kullanan vatandaş şu şekilde devam etti:

'Bunlar anca kendini düşünür. Yüzde 12 yerine yüzde 20 yapsalardı. Kime yetecek şimdi yüzde 12 zam?'

'ENFLASYON YÜZDE 30'LARDA, BİZDE EKSİLERDEYİZ'

Gelen zam rakamlarının yetersiz olduğunu enflasyon rakamlarının yüzde 30'larda olduğunu düşünen bir vatandaş 'Verilen zam yüzde 12 demek ki eksi  13 daha memurların ve emekli memurların alacağız var. Yani bizler eksideyiz.' dedi ve ardından 'Zam eksi 13 memurun cebinden gitmiş oluyor. Bizim cebimizden eksi 10 veya eksi 15 çıkıyorsa ben o zamdan nasıl memnun  olabilirim? ' diye ekledi.

Bir vatandaş ise gelen zamlara tepkisini söyle dile getirdi:

'Ben gaziyim. İyi maaş alıyorum gibi duruyor ama sıfır. Enflasyon 5 veya 7 gösteriyorlar ama hâlbuki yüzde 30'larda enflasyon. Gelen zamlar çok yetersiz elbette'

'KENDİLERİNE YAPTIKLARI KADAR BİZE DE ZAM YAPSINLAR'

Emekli memurlara ve memur maaşlarına yapılan zammın yetersiz olduğunu belirten bir vatandaş 'Hiç olmazsa yüzde 50 olması lazım ki biraz dengeyi bulalım. Çünkü her şey çok pahalı ve gerçekten yetmiyor. Hadi bizim gibi tek kişi olanlar idare edebiliyor da çoluk çocuğu olan, kira veren yani herkes çok zor durumda.' sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

POLEMİKHABER.COM | AYŞE NUR BAŞOL