Fen lisesine giden 17 yaşındaki Atakan Yerli ise eğitimde yaşadıkları problemleri Akşener’e aktardı. Yerli, “Pandemi süreci başladığında 10’uncu sınıftaydım, 12’inci sınıfa anca gelebildim. 11’inci sınıfta düzenli bir eğitim göremedik. Bizim sınıfımız iyi olduğu için bir nebze birbirimizi tamamlayarak ilerliyoruz ama büyük eksiğimiz var. Bir kitap alıyoruz 90 lira, 3 kitap aldığımızda 300 lira para vermek durumunda kalıyoruz ve bu büyük bir külfet. Kitap alabilmek için aile bütçenizde önemli bir pay ayırmanız gerekiyor. Basit bir kareli deftere bile 15 lira veriyorsunuz. Babamın evlendiği zaman çeyrek 16 liraymış şimdi o paraya defter alamıyoruz” ifadelerini kullandı.

Lokanta işleten bir esnaf ise Akşener’e şunları aktardı: “Fiyatlar çok yüksek, enflasyon var, insanların alım gücü zayıflıyor. Bu sebeple işlerimizin eski hareketliliği yok. İşlerimizin eski ivmesini kazanması zaman alacak. Pandemi sürecinin de kısa zamanda biteceğini düşünmüyorum, insanlar alışveriş yapmaya gelmeye çekiniyorlar.”

Fatsa’da esnafları gezdikten sonra bir konuşma yapan Akşener şunları kaydetti: “Biz tenceresi kaynamayan kadınları, işsiz gençleri, atanamayan öğretmenleri, çiftçilikten kenara çekilmiş 1600 Bağ-Kur emeklisiyle yaşamaya çalışan emeklileri, büyük emeklerle ürettikleri fındıkları para etmeyen çiftçileri konuşmak zorundayız. Biz siyasileri hizmet üzerinden rekabete sokarsanız kazanan seçmen olur. Siz kutuplaştırmalar üzerinden komşunuzla kavga ederken, çocuklarınız işsiz kalırken, elalemin çocukları 5 maaş alıyor haram zıkkım olsun. Gezdiğim esnaflardan 10 tanesi öğlen olmasına rağmen henüz siftah bile yapmamıştı. Kiraların stopajından, elektrik faturalarından şikayetler var. Esnafın ertelenen kredilerinin ödeme zamanı geldi, faizler işledi. Bunların hesabını sormalısınız. Sözde dünya bizi kıskanıyor, o dünya nakit hibe desteği yaptı”

Akşener sözlerine şu sözlerle devam etti: “5-10 maaş alan danışmanlar var yattığı yerden para kazanıyorlar. Haram olsun. Sizin çocuklarınız işsiz” dedi. Akşener’in bu sözleri üzerine kalabalıktan gelen “Atı alan Üsküdar’ı geçti” dedi. Akşener bu sözlere, “O atı alanı Üsküdar’dan indirmeyen namerttir” şeklinde cevap verdi.

Akşener’in konuşmasını dinleyen kalabalıktan gelen “Birincisi sistem değişecek, ikincisi STK’lar asli görevlerini yapacak, üçüncüsü en büyük ceza yolsuzluğa olacak” sözlerine ise Akşener “Ben bu sözlerin üzerine söz ekleyemem, imza atıyorum” diyerek yanıtladı.