Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'bilinmeyen' detayla ilgili şunları söyledi;

*Milletimiz pandemide haklı olarak devletinden destek bekledi. 'Devletim kötü günde yanımda olur' dedi. Ama dakika bir gol bir sayın Erdoğan çıktı milletimize İBAN verdi. 'Yardım edin' dedi. 

*Millet yüzünü devletine çevirmişken iktidar gözünü milletin cebine dikti. Destek olmadığı gibi köstek oldu. 

*Büyükşehir belediyelerinin Millet İttifakı belediyelerinin vatandaşımıza yardım için organize ettiği hesaplara ki benim de emekli maaşımdan, yok canım yanıyor ha 45, 45 doksan bin liram gitti. 

*Ve onlara el koydu. İşte en son yapılan vergi arttırımı da bu zihniyetin yeni bir örneğidir. 

*Şu cefakar milletin kesesinden artık elinizi çekip şu çileli milleti artık biz salın. Böyle devlet yönetilmez. O beş müteahhitin vergilerini vergi cezalarını silerken helak oldunuz hala milletimizi yolma peşindesiniz. 

*Niye indirmeye kalktınız? Şimdi niye arttırıyorsunuz? İki sorunun da makul ve mantıklı bir cevabı yok. Çünkü bu uygulamanın ne ekonomik ne sosyal ne vicdani hiçbir açıklaması yok...

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz yıl Mart ayında, pandeminin ekonomik yüzünü göstermeye başladığı günlerde; Ankara ve İstanbul başta olmak üzere CHP'li belediyeler ihtiyaç sahipleri için yardım kampanyaları başlatmıştı. Ancak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 31 Mart 2020 tarihli genelgesi ile para ve bağış toplayanların faaliyetleri durdurulmuş, hesaplarda biriken paralar da Hazine'ye devredilmişti.