KRT TV'de katıldığı programda soruları yanıtlayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gündemi ve siyasi gelişmeleri değerlendirdi.

Seçim gündemine dair açıklamasında erken seçim beklediğini belirten Akşener, bunu da kısa zamanda olacağını sözlerine ekledi.

Akşener'in KRT TV'de öne çıkan değerlendirmeleri şekilde:

* Benim beklentim, bir okum bu. Çünkü atılan adımların ona doğru olduğunu ve sayın Erdoğan’ın tanıyan bir şahıs olarak Biden’in karşısına ‘acaba bir ümit seçilebilir miyim’ deyip seçilip oturmayı arzu edecektir.

* Haziran gibi 2021’de ben seçim bekliyorum. Ama kendi evimizde bile bu konuda ‘Hayır, olmaz’ diyenler var. Benim öngörüm bu.

* Burada bu sakinlikle gidecek milletimiz oyunu kullanacak. İster 2023, ister benim öngörüm 2021 sonuçta bu sistem değişecek, millet el koyacak.

* Nasıl bu millet 15 Temmuz 2016’da sokaktan bu devleti topladıysa şimdi de aynını yapacak. Sandıktan çıkacak. 805 bin fark ölçü bu.

* Parlamenter sisteme geçişin sağlanması gerekiyor. Parlamenter sistemde başbakanlık olacağı için yeniden seçim olacak. Bu tür dengenin oluşması doğal. Ondan sonraki fasılda ittifak yasaları nasıl hukuki bir alana dönecek. Takvimin paylaşılmasından sonra…

* Sayın Erdoğan’ın ben kazanamayacağını düşünüyorum. Kesinlikle alamayacak görünüyor. Öyle olunca da Millet İttifakı genişleyecek mi onları bilmiyoruz. İki yeni siyasi parti var. Onlar seçime girmeye imkân sağlayacak kurumsal işleyişlerini tamamladılar.

* Bizim şartlarımız çok farklıydı. Bizim seçime girmemiz için 24 Haziran’da seçim kararı aldılar. Kimsenin yapmadığı işi, kadın olmak böyle bir şey, ben yaptım. Gittim sayın Kılıçdaroğlu’ndan 15 demokrasi kahramanı arkadaşımızı istedim ve 15 arkadaşımız geldiler, seçime girebildik. 

* Teşkilatları tamamladık, oradan da girebilir aldık. 15 milletvekili arkadaşlarım ve Kemal Kılıçdaroğlu’na siyaset sonrasında da dua edeceğim.

* Öyle bir şey oluştu ki dayanışma ve demokrasinin yanında durma. O zaman Kılıçdaroğlu ve bana yapılan hakaretlerin bini bin paraydı.