İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gör Beni Youtube kanalında hakkında merak edilenleri Armağan Çağlayan’a anlattı. İzmit’e Belediye Başkanı olmak gibi bir hayali olduğunu belirten Akşener, "Benim ailemde siyasetten çok kişi var. Devlet artı siyaset kavramı olan bir ailenin kızıyım. Kendimle ilgili siyasi alanım Belediye Başkanlığıydı. Eşim CHP Üst Kurul Delegesi bir babanın oğlu, orada ortanın solunun biraz daha soluna geçmiş, o devirde Mahocu olmuş. Sanırım Doğu Perinçek benden hiç hoşlanmaz muhtemelen bir Mahocu neferini ülkücü edip evlendiğim içindir. Ben il başkanının kız kardeşiyim dönmeden olur mu? Ne kadar Marksist kitap varsa okumuştum ikna edeyim diye. Manifestoyu okudum, Kapital'i okudum, okumadığım kitap kalmadı ama başarılı oldum" dedi.

Çok iyi yemek yaptığını belirten Akşener, şöyle dedi: 

* Beni bugünkü pozisyona tamamen şartlar getirdi. Eğer 7 Haziran 2015 seçimlerine giderken bana kocamı aldattığıma dair bir iftira atıldı, ben o arada çok sert bir mücadele vermeseydim, bazı iğrençliklere şahit olmamış olsaydım, genç kadınlarımızın aslında hergün bu tür tacizlere maruz kaldığına şahit olmamış olsaydım bu yolculuk olmayabilirdi. Çünkü 2015’te son seçimim diyordum milletvekilliğine bir daha aday olmayacağım diyordum. O kavga buraya getirdi. 2017 referandumunda hem bireysel olarak hiçbir destek almadan şehir şehir gezip yapılmayacak derecede bir gayretle referandum karşıtlığı çalışması yaptım sonrası bugünü getirdi. Bunların hiçbiri planlı değildi. 

BENİM AİLEMDE KADINLAR HEP MÜCADELECİDİR

* Biz göçmeniz benim ailemde kadınlar hep mücadelecidir. Sadece benim ailem üç kere göç etmiş. Doğal bir genetik var, kültür kodu diyorum ben buna. Bütün ailemdeki kadınlar ister ilkokul mezunu olsun ister üniversite mezunu olsun bütün kadınlar böyle. 

ASABİYETİM DE İYİDİR AMA CANIM İSTERSE

* Ben siyasete çok küçük başlamışım 37 yaşındaymışım, 40 yaşında İçişleri Bakanı oldum. O zamanki siyasetçiler çok nezaketliydi. Kurşun gibi sözler olurdu ama o Türkçenin güzelliği, nezaket, nezahat olurdu, sizlerde bir şeyler alırsınız. Şimdi Türkiye’nin siyasetçi takımında ana dillerini konuşma problemi var arkadaşların. Bir öğretmen gözüyle söylüyorum kelime sayıları son derece düşük. Türkçeniz iyi değilse, kelime birikiminiz iyi değilse, birikiminiz olmayınca söversiniz.

* Ben 20 Ocak 2020 tarihinden itibaren ilçe ilçe gezmeye başladım. İnsanları dinlemeye başladım. Bugün gelinen noktada gittiğim her ilçede yüzde 80-85 Ak Parti’ye oy vermiş insanlar var ve sinir krizi geçiriyorlar. O gerçek gündemi kapatmak için bu hakaretlerin havada uçuştuğuna kanaat ettim. Seçim kazanma odaklı, her şey mübah diye bir anlayış var, ben bunu reddediyorum. O perdeyi kırmak üzere bir çalışmamız var hep beraber partimiz olarak. 

* Bu tür kavgalar gürültüler çirkinlikler vatandaşın, esnafın, işsiz gencin, siftah yapamadan kapatan esnafın, kafe sahiplerinin, kahve sahiplerinin, orada çalışan insanların, tenceresi kaynamayan kadınların… bu arada siz geçilmeyen köprülere, yollara para veriyorsunuz bir öğrencinize notbook dağıtamıyorsunuz böyle bir şey olur mu? Bunları gündeme getirmek siyasetçinin görevidir bizde bunu yapmaya çalışıyoruz. Asabiyetim de iyidir ama canım isterse.    

SİYASET SEVİLDİĞİ ZAMAN ÇOK GÜZEL YAPILAN BİR İŞ

* Siyaset sevildiği zaman çok güzel yapılan bir iş, odağında insan olan yani öğretmenlikle aynı. Vatandaşla sizin aranızda aracı olmadan insan sever kişilerin siyaset yapmasında büyük fayda var. Biz demokrasiyi uygulamaya çalışan bir aileyiz kendileri bilir ama oğlumun aktif siyasetle ilgisi yok. Oğlum Galatasaray Lisesi mezunu benim daha harala gürele siyasette olduğum zamanlar o zaman soyadını söylemezdi. 

EŞİM BENİM SOKAKTAKİ GÜZÜMDÜR

* Eşimin işi İzmit’te otobüs ya da trenle gidip gelir, İstanbul içinde toplu taşıma aracı kullanır akbili var sonuç itibariyle benim sokaktaki güzümdür, kimse de tanımaz. Toplu taşımaya bindiği için oradaki konuşmaları bilir, kendisine ait bir küçük işletmesi var oradaki iş hayatını oradaki müşteriler üzerinden bilir. Eşim çok uzun zamandır 1993’ten beri gidip geliyor İzmit’e. Pandemi nedeni ile trenle gidiyor. 

* Ben Kocaeli’nde öğretmenlik yaptığım dönemlerde bile iki gün kabul yapan biriydim. Bunu özlüyorum. Bir de teyakkuz halinde olmanız yoruyor. Hem kadın hem siyasetçi iseniz iki ile çarpın bunu. Genel Başkanlık şöyle bir iş başka insanların da hayatlarını korumak zorundasınız, zora sokmamak durumundasınız. Normal şartlarda eğlenceli yanı olan, mizahi tarafı olan bir insanım ben ama ya yanlış anlaşılırsa arkadaşlarım onu izah etmek zorunda kalırlarsa gibi bir endişe üzerinden bu teyakkuz hali yoruyor beni. Ben siyasetin insanla yapılan kısmını seviyorum. Medya yönünü de yapmak zorundasınız ama siyasetin mutfak kısmını daha çok sevdim daha da başarılı oldum. 

* Grup toplantısı konuşmalarımda, bir konuyu mesela asgari ücreti çalışır arkadaşlarımız, çok iyi ekonomist kadromuz var onlar çalışır, ondan sonra bir de haftanın gündemi olur, girdiler gelir uzmanlar eli ile ondan sonra bir arkadaşımız var onun bir karkasını yapıyor. Sonra ben oturuyorum mesela Pazartesi günü tam gün metni çalışıyorum yani sonu benim oluyor. Ama o bilgilerin tamamını ben koydum demek doğru değil, arkadaşlarımız çalışıyor. 

RAHATLAMAK İÇİN TÜRKÜ SÖYLERİM

* Siyasilerle eylemleri üzerinden, tutumları üzerinden konuşurum ama kendisi, giyimi, kuşamı, ailesi kaşı gözü bir kelimem yoktur incitici. Buna Tayyip Erdoğan dahil Devlet dahil, kimsenin düşmanı hissetmiyorum kendimi. Herkes birbirine bu son dönemde o kadar çirkin şeyler söylendi ki, bunlar yanlış. Bütün bunlar söylendikten sonra el sıkışıp et tırnak haline gelirseniz seçmen vatandaş travma geçirir. Hatalarımdan aleni bir şekilde özür dilemişimdir. 

* Rahatlamak için türkü söylerim, sofra kurarken türkü söylerim, İç Anadolu ve Rumeli. Sesim çok güzel bir ses değil ama söylerim. Neşat Ertaş’ın türkülerini söylerim.