Son hava durumu tahminlerine göre yapılan yazılı açıklamayla yarın (Pazartesi) Marmara, Ege, Batı Akdeniz bölgelerinde fırtına beklendiğini duyuruldu. Meteoroloji, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. 

Açıklama şöyle:

“Marmara Denizi’nde rüzgarın; yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerinden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi tahmin ediliyor. Fırtınanın; öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Ege Denizi’nde rüzgarın; yarın (Pazartesi) günün ilk saatlerinden itibaren güney ve güneydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına, güneyinde yer yer 9 kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi tahmin ediliyor. Fırtınanın; akşam saatlerinde kuzeyinde, akşam saatlerinden sonra Güney Ege’nin kuzeyinde, Salı günü öğle saatlerinden sonra Güney Ege’nin güneyinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Batı Akdeniz’de rüzgarın; yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra güney ve güneydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi tahmin ediliyor. Fırtınanın; Salı günü öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.”