Metro Turizm'le yolculuk eden ve 17 yaşındaki çocuk kendisine cinsel istismarda bulunduğunu belirttiği muavinin olay anındaki görüntülerini sosyal medyada yayınladı. 

Otobüs firmasından olayın cep telefonu kamerasıyla görüntülenen videosunu paylaşan bir hesaba, "yayından kaldırın" uyarısı geldi. 

Kayda alınan videoda muavinin, 17 yaşındaki yolcuyu izleyerek cinsel istismarda bulunduğu görüldü.

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından, daha önce cinsel istismar olayları ile gündeme gelen Metro Turizm’e sosyal medyada tepki yağdı. Twitter'da, #MetroTurizmKapatılsın etiketi açıldı.

Olayla ilgili basına açıklama yapan yolcu, cinsel istismarın Edirne'den İstanbul'a gittiği otobüste yaşandığını ve yolculuk sırasında muavinin sözlü ve fiziksel tacizine de uğradığını söyledi.

Yolcu ailesiyle birlikte karakola giderek şikayetçi oldu. 

METRO TURİZM'DEN 'PAYLAŞIMI KALDIRIN' TALEBİ

Metro Turizm'in sosyal paylaşım sitesi Instagram'dan söz konusu videoyu paylaşan bir kullanıcıya verdiği yanıtta ise görüntülerin kaldırılması istendi. Açıklamada "muavinin şirketin sigortalı çalışan olmadığı" belirtildi.

Metro Turizm'in kullanıcıya verdiği yanıt şu şekilde:

İKİ SALDIRI DAHA YAŞANMIŞTI

Metro Turizm geçtiğimiz yıllarda da cinsel istismar olaylarıyla gündeme gelmişti. 2016'da, Muğla'dan İstanbul'a giden üniversite öğrencisi bir genç kadın, uyuduğu esnada yanındaki Metro Turizm çalışanının cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla şikayette bulunmuştu.

Yaşanan olayın ardından tepkiler üzerine firma yetkilileri tarafından özür mesajı paylaşılmıştı. 2017'da ise aynı firmada çalışan bir şoförün cinsel istismar görüntüleri sosyal medyada tepki toplamıştı.