Geçtiğimiz yıllarda ekonomiyi eleştirdiği için MHP'den ihraç edilen Ordu milletvekili Cemal Enginyurt'tan sonra Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy'da aynı sebeple disiplin kuruluna sevk edildi.

MHP tarafından yapılan açıklamada, "Basına yapmış olduğu parti politikalarımıza aykırı açıklamalarından dolayı, parti tüzüğümüzün disipline dair hükümlerini uygulamak üzere tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilmiştir" denildi.

'PROBLEM ORTADAN KALKMIYOR'

Ersoy, Kayseri'de katıldığı bir televizyon programında, "Açıklanan rakamların üzerinde enflasyon oranları var. Zamlar bu milletin belini büküyor. Bunlar gerçek. Bunları görmemezlikten gelemeyiz. Bunları konuşmamız gerekiyor. Bunları yok sayamayız. Bir şey yok saydığınızda problem ortadan kalkmıyor ve bu tepkiyi getiriyor" ifadelerini kullanmıştı.

Mustafa Baki Ersoy, sözlerini şöyle sürdürmüştü: "Dünya ekonomilerini ülke ülke değerlendirdiğimizde dünya ülkelerin bunları aşacak altyapısı bizden 30 sene önce oluşmuş maalesef. Gerçekten bunları kabul etmek lazım. ‘Dünyada pandemi var. Böyle oldu, enerji krizi var böyle oldu' demek yerine biz önümüzdeki süreçte ne yaparız? Bu, bir kaçamak. Tamam dünyada ekonomik kriz var, bizde de var. Bunu çözmeyecek miyiz yani? Bu doğru değil. Bu yaklaşımı ben kabul etmiyorum."

CEMAL ENGİNYURT NEDEN İHRAÇ EDİLDİ

Enginyurt, basında çıkan açıklamaları nedeniyle disiplin kurulan sevk edildiğinde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Fındık üreticisinin hakkını savunmak, vatanı savunmak gibidir. Fındıkta oynanan oyunlara karşı durmanın bedeli ağır da olsa; bu bedeli ödemek Ordulular adına şereftir. Şerefin tavizi olmaz. MHP, vazgeçilmez sevdamdır" ifadelerini kullanmıştı.

DP'li Cemal Enginyurt'tan cumhurbaşkanı adayı açıklaması
Cemal Enginyurt