MHP'li Semih Yalçın, bir televizyon programındaki açıklamaları bahane ederek hukukçu Prof. Dr. Ersan Şen'i hedef gösterdi.

HDP'ye açılan kapatma davasının hukuki olmadığını ve bir işe yaramayacağını belirten Şen'i hedef gösteren MHP'li Yalçın, "Adeta FETÖ’nün sihirli asası değmişçesine, bölücü başının selamı gelmişçesine hükümet ve Cumhur İttifakı aleyhtarı bir söylem ve tavır değişikliği var" dedi.

SEDAT PEKER TEPKİSİ

Ersan Şen'in suç örgütü lideri Sedat Peker'in açıklamalarının araştırılmasını istemesine de karşı çıkan Semih Yalçın, şu ifadeleri kullandı:

"Ersan Şen’in mesleki birikimine güvenerek siyaset kurumuna ayar vermeye cüret ederken yediği herzelerden biri de, eline yabancı servisler tarafından dosya tutuşturulan bir suç örgütü liderinin Türkiye’nin istikrarını hedef alan iddialarının teker teker araştırılmasını istemes."

Semih Yalçın'ın sosyal medya hesabından kullandığı ifadeler şöyle:
Bir zamanlar adalet terazisi insaf, vicdan, hakkaniyet ve aklıselimle tartan ceza hukukçusu Ersan Şen’de son zamanlarda fikrî ve ilmî mürtedlik alametleri gözleniyor.

Ersan Şen’de; âdeta FETÖ’nün sihirli asası değmişçesine, bölücü başının selamı gelmişçesine hükümet ve Cumhur İttifakı aleyhtarı bir söylem ve tavır değişikliği var.

Ersan Şen,  HDP’nin kapatılması istemiyle yeniden dava açılması tartışılırken; parti kapatmaya karşı olduğunu hukuki gerekçelerle değil, sudan bahanelerle ortaya koydu. İhanetin ve bölücülüğün acentesi olan HDP’nin kapatılmasını istemediğini böylece ikrar etmiş oldu.

Kaynak: Cumhuriyet