TBMM Genel Kurulu'nda masaya yatırılan Diyanet’in harcamalarına ilişkin CHP Milletvekili Burak Erbay, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 13 milyar TL’lik bütçesinin yedi bakanlıktan fazla olduğunu hatırlatarak eleştiride bulundu.

Erbay “175 ülkede faaliyet gösteren Pfizer'de 96 bin kişi çalışıyor, BioNTecH'te bin 300 kişi çalışıyor. Diyanet’te ise 131 bin 789 kişi çalışıyor” dedi. 

Genel Kurul’da söz alan MHP’li Yaşar Yıldırım ise CHP'yi vekile tepki göstererek Diyanet’in eleştirilmesinin, “Haçlılara yardım” olacağını öne sürdü.

FOTO: MHP milletvekili Yaşar Yıldırım

SON POLEMİK DİYANET ÜZERİNDEN!

Yıldırım, şunları söyledi:

*Bazı kurumların eleştirilmesinde hiç fayda yoktur. Bu kadar Haçlı üzerimize gelirken bu Haçlılar ile mücadelede en önemli kurum olan Diyanet'in eleştirilmesi Haçlılara yardımdır, Haçlılar’a destektir. 

*Diyanetin elbette ki vardır eksiği gediği. Diyanet İşleri Başkanımızdan imamına kadar herkes hal, hareket, davranış biçimine dikkat etmelidir. Çünkü yürüdüğü, geçtiği, yediği, kalktığı her yerde Müslümanları temsil eder, İslam'ı temsil eder.


"CHP'NİN AMACI DEMOKRASİYİ GETİRMEK"

Yaşar Yıldırım, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden sonra İstanbul'da yaşanan 'oy sayımı' tartışmalarına da ilginç bir boyut getirmişti.

Yıldırım, A Haber yayına katılmış ve "CHP'nin asıl hedefi İstanbul'u yönetmek değil, tek adam rejimini devirip demokrasi getirmek. Buna müsaade etmememiz gerekir" demişti.