CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP'nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in eşi Seval Türkeş'e önceki gün ziyarette bulundu.

Ziyarette Kılıçdaroğlu'na İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da eşlik etti.

MHP'NİN TEPKİSİ ÇEKTİ!

MHP'ni tepkisini çeken ziyaret, partiye yakınlığıyla bilinen Türkgün gazetesinin de hedefindeydi.

Yıldırım Çiçek imzalı 'Seval hanım artık yeter' başlıklı haberde, Seval Türkeş'in CHP heyetini evinde ağırlaması sert sözlerle eleştirildi. 

AYAKKABILARIYLA GİRDİLER!

Haberde, CHP heyetinin evde ayakkabılarını çıkarmaması da tepki çekti.

Haberde "Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in kemiklerini sızlatacak CHP'li heyet Başbuğumuzun anılarının olduğu evde ayakkabılarıyla dolaştılar." ifadelerine yer verildi.

Haberde ayrıca şu ifadeler yer aldı; "Seval Türkeş Başbuğumuzun ikinci eşidir. Seval Hanım ve oğlu Ahmet Kutalmış el ele verdiler MHP'ye zarar verebilmek adına sürekli ihtiraslar silsilesini takip ettiler.  Her şey başbuğumuz Alparslan Türkeş'in vefatıyla başladı. Doğrusu bazı şeyler daha anlaşılır oldu. Seval Hanım öyle bir ihtiras taşıyordu ki Başbuğ Türkeş'in vefatından sonra yapılan MHP kongresinde sayın Devlet Bahçeli'yi  desteklememesini geçtik kendi soyadını taşıyan Başbuğumuzun ilk eşinden oğlu olan Tuğrul Turkeş'i bile desteklemedi. Kemal Kılıçdaroğlu beraberinde İmamoğlu ve Kaftancıoğlu Başbuğ Türkeş'in evinde ayakkabılarla dolaşıp istismar pozları verdiler."

ARŞİVDEN ÇIKAN FOTOĞRAF!

Yıldıray Çiçek imzalı haberde CHP heyetinin ayakkabılarıyla merhum Alparslan Türkeş'in evine girmeleri sert sözlerle eleştirildi. Ancak MHP'nin kurucusu genel başkanı merhum Alparslan Türkeş'in de sağlığında ziyaretçilerini ayakkabılarıyla ağırladığı ortaya çıktı.

12 Eylül 1980 askeri darbesi sonrası kapatılan AP'nin Genel Başkanı Süleyman Demirel'in cezaevinden tahliye edilen Alparslan Türkeş'i Or-An Sitesi'ndeki evinde 'ayakkabılarıyla' ziyaret ettiği gözlendi. MHP'nin de arşivinde bulunan fotoğrafta; ziyarete ayrıca kapatılan AP yöneticilerinden İhsan Sabri Çağlayangil, Nahit Menteşe, Selahattin Kılıç ve Necmettin Cevheri'nin  katıldığı görülüyor.