Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, yaptıkları son anketin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Ankete göre Millet İttifakı, Cumhur İttifakı'nı geçerken Cumhurbaşkanlığı seçiminde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı geride bıraktı...

Vatandaşlara “Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusu sorulurken Millet İttifakı’nın iki ayağını oluşturan CHP ve İYİ Parti’nin oyları, Cumhur İttifakı’nı oluşturan AK Parti ve MHP’nin oylarını geride bıraktı.

Kararsızlar dağıtıldığında AK Parti’nin oyları yüzde 33.2, MHP’nin oyları yüzde 6.9 olarak paylaşılırken; CHP yüzde 26.8, İYİ Parti ise yüzde 13.8 olarak yer aldı.

Bu sonuçlarla birlikte Millet İttifakı’nın oy oranı 40.6, Cumhur İttifakı’nın toplam oy oranı 40.1 oldu.

Ankette, “Recep Tayyip Erdoğan tekrar cumhurbaşkanı adayı olursa oy verir misiniz?” sorusuna katılımcıların, yüzde 48,2’si “kesinlikle oy vermeyeceğim” yanıtı verdi.

Öte yandan katılımcılara yöneltilen, “Cumhurbaşkanlığı seçimine sadece Mansur Yavaş ile Recep Tayyip Erdoğan katılırsa sizce hangisi kazanır?” sorusuna yüzde 41,1’i “Mansur Yavaş”,  yüzde 29’u ise  “Erdoğan” yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile ilgili de “Kendinizi hangisine daha yakın hissediyorsunuz?” diye soruldu. Katılımcıların yüzde 44,1’i Akşener’i tercih ederken, yüzde 39,5’i Erdoğan’ı tercih etti.