CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in bir TV programında, sunucunun “Siz diyorsunuz ki HDP’ye bakanlık verilebilir” demesi üzerine “Elbette verilebilir” sözlerinin yankıları sürüyor.

Sözcü gazetesi Deniz Zeyrek, bugünkü köşe yazısında 'Muhalefet HDP koridoruna sıkıştırıldı' başlıklı yazısında Tekinin sözlerine dikkat çekerek "Herkes HDP'yle ilgili ağır hüküm cümleleri kuruyor, suçlamalar yöneltiyor ama kimse bir HDP'liye dönüp “bu konuda sizin görüşünüz ne” diye sormuyor"1 dedi.

Zeyrek'in ilgili yazısı şu şekilde:

Farkında mısınız?

İktidarın muhalefete karşı kullandığı en önemli koz HDP oluyor.

HDP, televizyon ekranlarında en çok konuşulan ama hiç konuşturulmayan bir parti haline geldi.

Herkes HDP'yle ilgili ağır hüküm cümleleri kuruyor, suçlamalar yöneltiyor ama kimse bir HDP'liye dönüp “bu konuda sizin görüşünüz ne” diye sormuyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ekibi ülkede öyle bir popülist milliyetçi hava oluşturdu ki o havanın dışına çıkıldığında kıyamet kopacağı algısı yaratıldı.

Nedir o hava?

“HDP demek PKK demektir. HDP'yle bir şekilde ilişkilendiğinizde, iş birliği yaptığınızda PKK'yla iş birliği yapmış olursunuz.”

Bu hava milliyetçi oylarını MHP'ye geri kaptırmak istemeyen İYİ Parti'yi esir almış vaziyette.

CHP, bu cümleye inanmasa da İYİ Parti'nin ve sağcı seçmenin desteğini kaybetme endişesiyle de iktidarın kendisini sıkıştırdığı HDP koridorundan çıkamıyor.

Bu politika o kadar işe yarıyor ki “altılı masa”nın en yumuşak karnı HDP haline gelmiş vaziyette.

Son olarak CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in ve eski İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ın konuşmaları üzerinden bir HDP eksenli CHP-İYİ Parti kavgası yaratılmaya çalışılıyor. “Kendi görüşleridir, partiyi bağlamaz” denilerek kolayca içinden çıkılabilecek bir polemik, iktidarca kaşınıyor ve büyütülüyor, CHP ve İYİ Parti bu tuzağa düşmeye devam ediyor.

Muhalefet de iktidar da ister kabul etsin ister kabul etmesin:

Ülkede Cumhur ve Millet İttifakı'nın dışında 6-7 milyon seçmeni olan üçüncü bir ittifak var ve o ittifakın dinamosu HDP'dir. Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalırsa sonucu HDP seçmeni belirleyecek. HDP seçmeninin oyuna Millet İttifakı adayı kadar Cumhur İttifakı adayı olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da ihtiyaç duyacak ve Erdoğan bunun farkında.

İYİ Parti ve CHP'liler HDP'yi öcüleştirip dışlaya dursun, Lice'de Bırkleyn Mağaralarında Feqiye Teyran'ın “Gülistan” türküsünü söyleyip halay çeken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, muhalefeti HDP koridorunda sıkıştırmanın keyfini sürüyordu.