Milli Piyango İdaresi'nce yapılan bilette 'Kışın masalsı güzelliği, Çıldır Gölü Kars' ibaresi tepki çekti.

9 Ocak'ta çekilişi yapılacak biletin üstünde Ardahan'ın yer almaması Ardahanlıların tepkisini alırken Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir ve Çıldır Belediye Başkanı Yakup Azizoğlu açıklamalarda bulundu.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, ''Milli Piyango’nun kurumsal hafızası böyle bir hatayı yapmaması lazım. Milli Piyango'nun bu büyük hatasından, yanılgısından, Ardahanlıları üzen hatasından geri dönmesini ve telafi edecek kendi kurumsal kimliklerine yakışır bir organizasyon yapmalarını istiyoruz'' ifadelerini kullanırken Çıldır Belediye Başkanı Yakup Azizoğlu ise ''Ardahan’ın yok sayılmasını şiddetle kınıyorum. Bu gölün yüzde 55’i Ardahan’a aittir. Türkiye Varlık Fonu ve Demirören Grubunu şiddetle kınıyorum, yazıklar olsun'' diyerek tepkisini dile getirdi.

Çıldır Belediye Başkanı Yakup Azizoğlu

Demir açıklamasında Milli Piyango’ya şöyle tepki gösterdi:

“81 vilayetimizi seviyoruz. Biz Kars – Ardahan ayırımı da yapmadık, yapmıyoruz. Ancak buradaki basın açıklamamıza vesile olan Milli Piyango idaresi ki çok köklü ve deneyimi olan bir kurumdur. Tabii ki özelleştirme kapsamında orası da özelleştirildi. Ama kurumsal hafızası böyle bir hatayı yapmaması lazım.

9 Ocak 2021’de çekilecek olan Milli Piyangoda şanlı şerefli ilçemiz ve onun güzel gölü Çıldır Gölü’nün altına üzülerek söylüyorum. Kars ibaresi yazılmış. Tabi Çıldır Gölü’nün coğrafi konumda bir kısmı yüzde 45’i Kars sınırında ama buranın Çıldır Gölü’nün ismi Çıldır ilçemizden alınmıştır ve bizim için Ardahan için vazgeçilmez ilçemizdir."

"Biz buradan Milli Piyango’nun bu büyük hatasından, yanılgısından, Ardahanlıları üzen hatasından geri dönmesini ve telafi edecek kendi kurumsal kimliklerine yakışır bir organizasyon yapmalarını istiyoruz

"‘Çıldır Gölü Çıldır’ yazarsınız altına. Ben Ardahanlılar adına şanlı şerefli Türkiye’mizin onurlu 75. ili olan Ardahan’ın bu gibi hataları kabul etmeyeceğini, affetmeyeceğimizi, bundan sonra eğer bir telafi gelmez ise Ardahanlılar olarak farklı şekilde tepkimizi göstereceğiz.

28 yıllık iliz bunu devletimize, hükümetimize de söylüyoruz. Doğu Ekspresi’nin Çıldır’dan sonra Ardahan’a geçmesini ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Kafkasya’ya açılan kapısı olan son ilin artık Ardahan olduğunu hiçbir makam mevki siyasi parti gözetmeksizin talep ediyoruz.”