Verilen cezalara ve özürlere rağmen, muhalefet Başbakan ve Bakan Sunak'ın istifa etmesi gerektiğini söylüyor.

YASLI AİLELERDEN ‘ACI TEPKİ’

Ancak yaslı aileler, onları "gerçekten utanmaz" olarak nitelendirerek, işlerine devam etmelerinin "hiçbir yolu" olmadığını söylüyor. Salgın sırasında kızı Isabel'i kaybeden Amanda McEgan, başbakanın karantinalar sırasındaki davranışının 19 yaşındaki çocuğun cenazesindeki kısıtlamaları "daha incitici" hale getirdiğini söyledi.

Muhalefet partileri, Johnson ve Sunak'ı partiye katılımları hakkında halka yalan söylemekle suçlarken, İşçi Partisi lideri Sir Keir Starmer ve İskoçya ve Galler'den bakanlar istifa etmelerini talep etti. SNP ve Liberal Demokratlar ayrıca, Başbakan ve Şansölye'nin milletvekillerinin sorularıyla karşı karşıya kalabilmesi için Parlamento'nun Paskalya tatilinden dönmesi çağrılarına da yol açtı.

POLİSİN ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Para cezaları, bölge polisinin 2020 ve 2021'deki Covid-19 kilitlenmeleri sırasında Downing Street'te ve Whitehall'da düzenlenen yasadışı partilere yönelik soruşturmasının bir parçası olarak geliyor. Polis, genel olarak 12 partiyi inceliyor ve şimdiden 50'den fazla para cezası verdi ve daha fazlasının gelmesi bekleniyor. (BBC)