Memleket Hareketi adıyla geçtiğimiz Eylül ayından beri Türkiye'yi dolaşmaya başlayan ve yeni parti kuracağını resmen açıklayan Muharrem İnce, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Cumhurbaşkanı adaylığı' çıkışına da ilişkin de konuştu.


Sözcü yazarı Saygı Öztürk'e konuşan Muharrem İnce, “Bu öteden beri savunduğum bir şey: Bir partinin genel başkanının, Cumhurbaşkanı adayı olması en normal olanıdır. Genel başkan aday olmazsa o garipsenir. Bir siyasi partinin amacı iktidar olmak olduğuna göre, iktidar olmak da bugünkü sistemde Cumhurbaşkanı olmaktan geçiyorsa bir siyasi partinin genel başkanı da bu iddiayı ortaya koymalı. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, adaylık konusunda geç de olsa doğru bir yola girmiştir.” yorumunda bulundu.

"HERKES KENDİ YOLUNA"

İnce, “CHP'de kalırsam, Genel başkanın Cumhurbaşkanlığı adaylığını desteklerim. Ama biz bir siyasi parti kurarsak, kuracağız da o zaman herkes kendi yoluna bakacak. İkinci turda Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısında kim olursa onu 
destekleriz.” dedi.

ÜYELİK MUAMMASI

Öte yandan halen CHP üyesi olan Muharrem İnce'nin 'parti kuracağını' ilan etmesine rağmen istifa etmemesi, Ankara koridorlarında "İhraç edilmeyi bekliyor" yorumlarına neden oluyor.
Bazı CHP'liler ise İnce'nin ihraç edilerek 'mağduriyet' imajını elde etmek istediği, CHP Genel Merkezi'nin ise bu yüzden İnce'nin 'kendisinin istifa etmesini' beklediğini söylüyor.