Eski uzman çavuş Musa Orhan’ın "nitelikli cinsel saldırı" suçundan yargılandığı davanın 4'üncü duruşması Siirt'te başladı. Avukatların savunmasıyla başlayan davada mütalaa veren savcı Musa Orhan'ın tutuklanması ve 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan cezalandırılmasını istedi.

Batman'da 18 yaşındaki İpek Er'e cinsel saldırıda bulunan eski uzman çavuş Musa Orhan hakkında "nitelikli cinsel saldırı" suçundan açılan davanın dördüncü duruşması Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. İpek Er, cinsel saldırıya uğradığını anlatan bir mektup bıraktıktan sonra intihar etmişti.

GAZETECİLER ADLİYEYE ALINMADI

Adliye çevresinde ve adliye içinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, duruşmayı izlemek için gelen gazeteciler adliyeye alınmadı. Duruşmaya, İpek Er'in ailesi ve avukatları, Siirt ve Diyarbakır baroları, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), İnsan Hakları Derneği (İHD), Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, yerine kayyum atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz katıldı. Davada mütalaa veren savcı Musa Orhan'ın tutuklanması ve 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan cezalandırılmasını istedi.