Türkiye Değişim Hareketi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, polemik haber canlı yayınında Kadir Kaplan'ın sorularını yanıtladı.

Ekonomiden, eğitime, ittifaklardan, dış politikaya kadar birçok konuda çarpıcı açıklamalarda bulunan Sarıgül, iddialı açıklamalarda bulundu.

Yeni kurulan siyasi partileri yorumlayan Sarıgül, Memleket Hareketi lideri Muharrem İnce'ye de yüklendi.

Sarıgül şunları söyledi;

*Olay şu. Bir siyasi parti kurmak için bir öykünüz olacak, bir mücadeleniz olacak, arkanızda bıraktığınız eserler olacak.. 

*Eser bırakmazsanız bir siyasi mücadeleyi vermezseniz sizin parti kurmanızın çok fazla bir anlamı olmaz. 

*Mesela Bülent Ecevit 12 Mart'a karşı çıktı geldi, Başbakan oldu. 

*Sayın Özal, mekanı cennet olsun, askerlere karşı çıktı. Başbakan Yardımcısıyken Başbakan Yardımcılığı'nı bıraktı ve geldi Başbakan oldu. 

*Bugünkü iktidar zamanında sisteme karşı çıkarak geldi iktidar oldu. 

*Mustafa Sarıgül ve arkadaşları yılların Deniz Baykalına karşı karşı çıkarak biz geldik ve mücadelemizi verdik ve dedik ki '35 yıldır Baykal dedik, hep kal demedik...' Biz bir başkaldırı yaptık.. 

*Bizim mücadelemiz yılların demokrasi mücadelesidir. Bizim mücadelemiz alın teri ve emek mücadelemizdir. Bizim mücadelemiz laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ni şahlandırmak için başkaldırma mücadelesidir. 

*Acaba bahsettiğiniz diğer arkadaşlar neyin mücadelesi vererek geldi ve parti kuruyorlar onu ben milletimin takdirine bırakıyorum...