CHP Marmaris İlçe Başkanı Zekican Balcı, pandemi sürecinde tüm tedbirlerin kalkmasına rağmen devam eden "12'den sonra müzik yasağı"nı eleştirdi. Müzik yasağının kalmasını, yaşam tarzına bir müdahale olarak değerlendiren Balcı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a, "Yumruğunuzu masaya vurun ve saat 24.00 olarak uygulanan müzik kısıtlamasını derhal kaldırın, pandemi öncesindeki uygulamaya geri dönün" diye seslendi.

Açıklamaya, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla tüm sağlık emekçilerini kutlayarak başlayan Balcı, turizm sektörünün içinde bulunduğu zorlu sürece dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Hepinizin ayrı ayrı çok büyük dertleri olduğunu biliyorum. Ağır enflasyon koşulları altında hepimiz eziliyoruz. Dükkanlarınızın elektrik faturalarını ödeyemez hale geldiniz, çalışanlarınızın maaşlarını nasıl ödeyeceğinizi kara kara düşünüyorsunuz. Dünyanın ve ülkemizin içinden geçtiği ekonomik kriz sebebiyle iş yerlerinizi kapatma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığınızın farkındayız. Bunlar yetmezmiş gibi pandemi, yangın gibi tüm olumsuzluklar turizme ve ekonomisinin yüzde 90’ı turizme dayalı olan Marmaris’e büyük bir darbe vurdu. Akp hükümetinin yanlış ekonomik politikaları sebebiyle cumhuriyet tarihimizin en ağır ekonomik kriziyle mücadele ediyoruz. Marmaris olarak 2022’ye umutlu ve heyecanlı bir şekilde girmek isterken bir de Rusya-Ukrayna savaşıyla karşı karşıya kaldık."

Tüm olumsuz tabloya rağmen 2022 sezonundan umutlu olduklarını belirten Balcı, devam eden müzik yasağı ile ilgili tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

"Bu zor günleri de hep birlikte omuz omuza vererek atlatacağımıza yürekten inanıyorum. Ancak bu kadar olumsuzlukla karşı karşıya kalan eğlence sektörün temsilcilerine hükümetin hala eziyet çektirmesini de anlayamıyoruz. Pandeminin başlamasıyla birlikte iki yıl önce getirilen müzik kısıtlamasının, pandemi kurallarında gevşemeye gidilmesine rağmen kaldırılmamasını akılla, bilimle izah edebilmek mümkün değildir. Bu kısıtlamanın devam ettirilmek istenmesi turizme vurulan en ağır darbedir. Zaten 2 yıldır işsizlikten evlerine ekmek götüremeyen müzisyenler ve sektör emekçileri hükümetin bu kararı sebebiyle yine bir açmazın içine itildiler. " 

Pandemi ile ilgili tüm önlemlerin kaldırılıp, maske yasağının bile uygulanmadığı bir dönemde önlem olarak sadece müzik yasağının kalmasını yaşam tarzına bir müdahale olarak değerlendirdiğini vurgulayan Balcı, “Müzik ve eğlence sektörü ile ilgili olarak reformsal değişlikler yaparak olumlu katkılar sağlamaları gerekirken tam tersi uygulamalar yürürlüğe sokmaları sadece beceriksizlikle adlandırılamaz. Akp’nin hayat tarzlarımıza müdahale ederek ekmeklerinizle oynamasına asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Balcı, Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a seslenerek, açıklamasını şöyle noktaladı:

"Yumruğunuzu masaya vurun ve saat 24.00 olarak uygulanan müzik kısıtlamasını derhal kaldırın, pandemi öncesindeki uygulamaya geri dönün. Aksi taktirde bu sektörden para kazanan ve evlerini geçindiren yüzbinlerce insanın kazancına engel olmaya devam edeceksiniz. Biz, milletvekillerimiz vasıtasıyla bu sorunları TBMM’nde dile getirmeye ve bu mücadeleyi kazanıncaya kadar pes etmeyeceğimize söz veriyoruz. Müzik Yorumcuları Derneği gibi meslek birliklerini de bu mücadeleye destek vermeye ve örgütlü hareket etmeye davet ediyorum. Her konuda olduğu gibi müzik kısıtlamasının kaldırılması yolunda da direne direne kazanacağız."