NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İngiliz medyasına açıklamalarda bulundu.

'DIŞİŞLERİ BAKANLARININ BİRARAYA GELMESİ ÇOK ÖNEMLİ'

İngiliz haber ajansı Reuters’a açıklama yapan Stoltenberg, Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanlarının dün Antalya’da bir araya gelmesinin çok önemli olduğunu söyledi.

Stoltenberg, Türkiye’nin Rus S-400 hava savunma sistemi satın alması ile ilgili de yorum yaptı. Reuters muhabirinin sorusuna yanıt veren, ABD’nin Ankara’ya yaptırımını tetikleyen S-400’lerle ilgili olarak Stoltenberg, “Ukrayna’nın işgal edilmesi, NATO müttefiklerinin Rusya askeri ekipmanlarına bağımlı olmamasının önemini gösteriyor” ifadesini kullandı.

'UÇUŞA YASAK BÖLGE İLAN EDİLMEYECEK'

Antalya’da Reuters’a konuşan Stoltenberg, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in nükleer silahlar ile ilgili açıklamalarının tehlikeli olduğunu söylerken, NATO’nun Ukrayna’ya asker ya da savaş jeti göndermediğini dile getirdi. Stoltenberg, “Ben, siyasi ve diplomatik bir çözümün çok önemli olduğuna inanıyorum” dedi.

İnsani koridorların açılmasının büyük bir önemi olduğunu söyleyen Stoltenberg, Ukrayna üzerinde uçuşa yasak bölge ilan edilmesinin ise NATO ile Rusya arasında bir savaşın kıvılcımı olabileceğini dile getirdi.