Çıplak Kovboy bu hafta 50 yaşına giriyor. Tek kişilik, turistlerin cazibe noktası olan adam, salgın sırasında her gün, her zaman yaptığı şeyi yapmak için ortaya çıktı. Times Meydanı'nın ortasında sadece şapkası, botları ve dar, beyaz iç çamaşırlarıyla gösteri yapıyordu. Bölge terk edilmişken bile müzik çalıyor ve şarkı söylüyordu ve bir kuruş bile kazanmıyordu. 

GÜNLÜK BAHŞİŞİ 4 BİN LİRAYA YAKIN

Turistler corona virüs salgını sebebiyle şehirden kaybolurken, günde 500 doları aşan bahşişleri düştü. Kendi adını taşıyan istiridye markasının da geliri düştü. Bu yıl, 22 yıl önce Times Meydanı'nda sahne almaya başladığından beri ilk kez kirasını ödemek için emeklilik hesabından para çekmek zorunda kaldı. Ama bardağın dolu tarafına bakan kovboy, bu yıl bomboş Times Meydanı'nda çekilmiş videoları onu tecritin sembolü haline getirdi ve ünlü bir derginin kapağı oldu. Bu sayede ünü bir üst seviyeye taşınmış oldu. 

İLGİYİ SEVDİ, ÇIPLAK KOVBOY OLDU

Çıplak kovboy Burck, haftanın yedi günü sıkı, yorucu bir egzersiz, diyet ve çalışma rutini izliyor. Çocuğu yok, kira kontratı yok ve tüm eşyalarının bir cipin arkasına sığacağını ve "hiçbir şeye bağlı değilim ve asla olmayacağım" diyor.

Bay Burck, her zaman başı dertte olan çılgın, kaçık bir çocukluk geçirmiş. Üniversitede siyaset bilimi okudu ve 1998'de Kaliforniya'da bir kaldırımda sahne alırken Çıplak Kovboy karakterini icat etmeden önce striptizci olarak çalıştı. İlgiye bayıldı ve bu onu ‘çıplak kovboy’ karakterini yaratmasını sağladı. 

ŞÖHRETTEN DAHA FAZLASINI İSTİYOR

Ancak şöhreti büyüdükçe kovboyun odak noktası değişti. Şimdi şöhretten fazlasını istiyor,  şöhret ve servet istiyor. Bu sebeple şimdiki hedefi: Noel'e kadar milyon dolarlık bir anlaşma yapmak. 

Kaynak: WSJ / Çeviri: İsmail Cömert