Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu makamında ziyaret etti.Ziyarete AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un seçim barajına ilişkin 'Daraltılmış Bölge' açıklaması damga vurdu.


Davutoğlu gazetecilerin sorusuna "Önce bir tablo netleşsin de ondan sonra görelim. Kurtulmuş’un daha önceki ifadelerinden sonra, nasıl bir ayar gördüğünü hepimiz biliriz" dedi. Karamollaoğlu da, "Bütün çaba Meclis’e başkaları, diğer partiler girmesin. Ama neticede bu tuzaklar kurulur ve bugünkü iktidar kendi kazdığı çukura kendisi düşer diye düşünüyorum" diye yanıt verdi.

"BU BİR SİYASET MÜHENDİSLİĞİ"

33 milletvekili hakkında düzenlenen fezlekeler için ise Davutoğlu, "Bu bir siyaset mühendisliği. Ve biz parti olarak ilkesel, kendimizle ilgili de her türlü Meclis soruşturmasına açığız. Ama burada hukuki süreçlerden daha çok ve temiz siyaset anlayışından daha çok, teröre karşı mücadeleden daha çok siyaseti dizayn etme çabası var. Fezlekelerin temel niyeti bu olduğu için buna karşı da tutumumuz açıktır. Kimse siyaseti bu yolla dizayn etme çabası içine giremez. Biz buna karşı çıkarız" yorumunda bulundu.

"KUSURA BAKMASINLAR AMA ÖNEMSEMİYORUM"

Karamollaoğlu ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İnsan Hakları Eylem Planı ve sivil anayasa çağrısı için 

"Ben son yaklaşımları, anayasa kanunlarda yapılan değişikliği kusura bakmasınlar ama önemsemiyorum. Kanunları değiştirmek yeri geldiği zaman gerekli ama esas olanı mevcut kanunlara uymak." yanıtını verdi.

"İKTİDAR KENDİ KAZDIĞI ÇUKURA, KENDİSİ DÜŞER DİYE DÜŞÜNÜYORUM"

Karamollaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bütün çaba Meclis’e başkaları, diğer partiler girmesin. Daha az girebilmesi için bir yönlü önleyemezsek, başka bir yönle önlemeye çalışalım çabası. Ama neticede bu tuzaklar kurulur ve bugünkü iktidar kendi kazdığı çukura, kendisi düşer diye düşünüyorum."

(ANKA)