Küçükçekmece Atakent'te 6 yıl önce Nurcan Arslan'ı katleden Abdullah Melih Barış’ın yargılandığı dava, bugün Bakırköy 13. Ağır Ceza’da görüldü. Sanığın SEGBİS ile katıldığı duruşmaya tarafların avukatları, Nurcan Arslan'ın yakınları, kadın örgütleri ile çok sayıda kişi katıldı. 

'5 KURŞUN 11 KURŞUN NE FARK EDER'

Sanık, savunmasında beraatini talep ederken "Sosyal medyada 11 kurşun denerek üzerime oynanıyor, 5 kurşun 11 kurşun ne fark eder" ifadesini kullandı. Sanık, hapiste olduğu 6 senede dışarıdan üniversite bitirdiğini ve düzgün bir insan olduğunu savunarak bu 6 senede davayı uzatmak için 3 kez "Akıl sağlığım yerinde değil" iddiasında bulunup rapor istemişti.

'İYİ HAL' İNDİRİMİYLE MÜEBBET HAPİS CEZASI

Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı, Nurcan Arslan lehinde, "Daha önce verilen kararda direnilmesini ve takdir indiriminin uygulanmamasını istiyoruz. Emsal davalarda tehdit dahi tasarlama sayılırken Nurcan öldürüldü, bu davadaki unsurları görmezden gelmeyin" ifadelerini kullandı.

Nurcan Arslan davasında, Yargıtay'ın delillere rağmen "tasarlama yoktur" diyerek verdiği bozma kararına İstanbul Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi direndi. Sanığa tasarlayarak kasten öldürme suçundan "iyi hal" indirimi uygulayarak müebbet hapis cezası verildi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Küçükçekmece’de 30 Ocak 2016 tarihinde Abdullah Melih Barış, Nurcan Arslan’ı ateşli silahla vurarak katletmişti. Olay sonrası gözaltına alınıp tutuklanan fail, Bakırköy 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. 12 Nisan 2018 tarihinde davanın karar duruşmasında mahkeme heyeti “tasarlayarak öldürme” suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verip, “iyi hal” indirimi ile cezayı müebbet hapse çevirdi. Yerel mahkemenin kararının ardından sanık ve müşteki avukatları dosyayı Yargıtay’a taşıdı.

POLEMİKHABER.COM ÖZEL | TUANA SARIKAYA