Tarsus'da köy kahvehanesi sahibi 42 yaşındaki Orhan Erten, borçlarını ödeyemediği için ekonomik bunalıma girerek, intihar etti ve arkasında 3 çocuk, bir de acılı eş bıraktı. Erten’in intiharı esnafın düştüğü zor durumu bir kez daha gözler önüne serdi. Ankara Kahveciler ve Esnaf Odası Başkanı İsa Güven, Erten’in intiharının, kendisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenme gerekçesini ortaya koyduğunu söyledi.

"SAYIN CUMHURBAŞKANIM BİR ÇAY İMKRAM EDEMİYORUZ SİZE"

İsa Güven, “11 aydır Ankara’nın göbeğinde bir sivil toplum örgütü başkanı isyan ediyor ama sesimiz duyulmuyor. İntiharlar her geçen gün çığ gibi büyüyor. Sayın Cumhurbaşkanı ne zaman sesimizi duyacaksınız. Bir kahve, çay ikram edelim dedik. Ankara’nın göbeğinde bir çay ikram edemiyoruz size, Sayın Cumhurbaşkanım” dedi.

Pandemi nedeniyle esnaf ve zanaatkarın zor günler geçirdiğini vurgulayan Güven, “Bir kahvenin 40 yıl hatırı var da kahvecilerin hiç mi hatırı yok. Bizim mesleğimiz öldü, küçük esnaf ve zanaatkar perişan. Bu üçüncü intihardır. İnşallah bir daha intiharlar olmadan elinizi uzatırsınız. Vermiş olduğunuz 25 milyar (bin TL) krediyi ödeyemiyoruz. Bunlara af getirin. Vermiş olduğunuz kira desteği ve 1000 lira yardım başlamadı. Bize can suyu, hibe kredisi verin. Borçlandırmayın” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Anayasa’nın 173’üncü maddesini neden çalıştırmıyorsunuz?” diye soran Güven, “Yeni intiharlar mı olsun, yeter artık sesimizi duyun” diye ekledi.