Ev kiralarının yüksek olduğunu ve bu yüzden KYK yurdunda kalmayı düşündüğünü söyleyen bir öğrenci yurt fiyatının 600-650 civarında olduğunu belirtti. Fiyatların yüksek olduğundan şikayet eden genç, "Okurken çalışmak zor oluyor, bir yerden yardım alabilsek aslında çok güzel olacak' dedi.

'FİYATLAR BİZİM İÇİN İYİ DEĞİL'

Bir genç ise şikayetini şöyle dile getirdi:

"Yurt ve ev fiyatları yüksek ama babası zengin olan bir insan için gayet iyi, bizim için değil. Ancak şimdi okuldan çıktım sonrasında çalışmam lazım yani tekrardan işe gidiceğim. Gece 1'de çıkıp sabah tekrar işe gidiceğim yani böyle bir tempo içindeyiz."

Daha kötü durumda olanların olduğunu ama buna rağmen geçinemediğini söyleyen bir öğrenci,  "Geçinemediğimiz için zaten sürekli bir iş temposu içinde oluyoruz haliyle ders çalışacak vakit olmuyor. Yaşıtlarım gibi gezmek tozmak varken benim dengimdeki insanlara 'çay ver, şunu ver, bunu ver' demesi zoruma gidiyor ama mecburum. Kazandığım para da sadece masraflarımı karşılıyor. Bunun haricinde kıyafet alıcak bir durum olmuyor" dedi.

'HERKES ŞANSLI DEĞİL'

Hem devlet yurtları hem de özel yurtların ücretlerinin çok yüksek olduğunu, bir öğrencinin ödeyebileceği rakamların çok fazla üzerinde fiyatlar olduğunu belirten bir  genç,  "Ben geçinebiliyorum ama geçinemeyen çok arkadaşım var, ben kendi adıma şanslıyım ama onlar bu kadar şanslı değil' dedi.

Pandemi nedeniyle devlet yurtlarına  fiyatlara zam geldiğini ama özel yurtlara kıyasla daha iyi olduğunu düşünen bir öğrenci,  yurt fiyatlarından dolayı eve çıkmayı düşündüğünü ancak yüksek ev kiraları nedeniyle hem çalışıp hem okumayı düşündüğünü söyledi.

Bir aylık yurt fiyatının bin 375 TL olduğunu söyleyen genç, üzerine teminat ödediklerini söyleyerek duruma isyan etti.

Öğrencilerin bu durum hakkında söyledikleri şu şekilde:

"Fiyatlar gereğinden fazla yüksek. Tabii ailemle kaldığım için geçinebiliyorum bir sıkıntı çekmiyorum ama evde kalan öğrenciler çok zor bir durum."

"Fiyatlar genel olarak çok pahalı biz yine uygun bir yer bulduk ama yine de yüksek. Biz 4-5 kişi kalıyoruz anca geçinebiliyoruz yoksa diğer türlü çok zor."

POLEMİKHABER.COM | AYŞE NUR BAŞOL