Trabzon’da bir öğretmenin kadınlarla ilgili paylaşımı tepki çekti! Sözcü’den Elif Çavuş’un haberine göre; siyasi içerikli birçok paylaşımı bulunan öğretmen, sosyal medya hesabından Mehmet Akif Ersoy'dan alıntı yaparak kadınlarla ilgili bir paylaşım yaptı.

Din öğretmeni Şafak'ın, “Mehmet Akif’e kadınların durumunu sormuşlar. Akif de şöyle cevap vermiş: “Eskiden dışarı çıkaramıyorduk şimdi ise içeri girmiyorlar” Bende bugün diyorum ki: Eskiden kadınlar, erkekler yüzünden dışarı çıkamıyorlardı, şimdi ise erkekler, kadınlar yüzünden dışarı çıkamaz hale gelmektedir” şeklindeki ifadelerine Eğitim İş Trabzon Şube Başkanı Tamer Özlü basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.

Trabzon'un son dönemlerde ilim ve bilim mirasına aykırı pek çok söylem ve eylemle gündeme geldiğini ifade eden Özlü, “Medeniyet ve cumhuriyet karakterimize tamamen zıt düşünce, söylem ve eylemler elbette ki ülkemizin uzun bir süredir maruz kaldığı iktidar yönlendirmeleri sonucudur” dedi.

‘KADINLAR SİZE NE YAPIYOR?’

Şafak'ın paylaşımının düşünce ve eylem noktasında öğretmenlik mesleğin hiçbir özelliğini taşımadığını ifade eden Özlü, “ Erkekler neden kadınlar yüzünden dışarı çıkamasın?, Kadınlar size ne yapıyor?, Kadınlara karşı kendinizi savunmasız mı hissediyorsunuz? Öyleyse neden?, Kişilerin zaaflarının bedelini neden diğer kadınlar ödesin?, Kişilerin zaafları üzerinden hedef aldığınız aslında Cumhuriyet midir?” diye sordu.

KADININ BEYANI ESASTIR İLKESİNİ DE ELEŞTİRMİŞ

Din öğretmeni Şafak, daha önce de bir paylaşımında “Kadının Beyanı Esastır” ilkesine atıfta bulunarak “Kadının tek taraflı beyanı ile yargıya varılması, erkekleri kadının iki dudağına teslim etmek, adil olmadığı gibi üstüne birde zulümdür!” ifadelerine yer verdi.