Okullarda 6  Eylülde yüz yüze eğitime başlayacağını duyuran Milli Eğitim Bakanlığı yeni bir karar aldı. Karara göre çift doz aşı yaptırmamış öğretmenler, sağlık ve can güvenliği açısından haftada 2 defa PCR testi yaptıracak. Test  zorunluluğunun olması gerektiğini savunanlar kadar olmaması gerektiğini söyleyende var. 

‘GEREK YOK, HERKES ÖZGÜR’

Bir vatandaş PCR testi zorunluluğunu gereksiz bulduğunu herkesin özgür olduğunu söyledi ve ‘ Yanlış bir karar, herkesin kendi tercihi ‘ ifadelerini kullandı.
Öğretmenlerin, kendilerinden sonra öğrencilerin sağlığını düşünmeleri gerektiğini söyleyen bir vatandaş,  çocukların gelecek nesiller olduğunu ve onları korumak için öğretmenlerin test ve aşı olması gerektiğini belirtti.

‘ÇOCUKLARA BULAŞTIRABİLİRLER’

Hem kendileri için hem de çocuklar için öğretmenlerin test yaptırması gerektiğini savunan bir veli, çocukların risk grubunda olduğunu belirterek  şu ifadeleri kullandı:
‘Öğretmende virüs varsa çocuğa bulaştırabilir, çocuk ailesine bulaştırabilir yani bunların olma ihtimali var. Çocukların sağlığını düşünürsek test olmaları en doğru olanıdır.’

‘TEST VE EN İYİ AŞIYI OLMALARI GEREKİYOR’

Test  zorunluluğu hakkında  bir vatandaş düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:
‘Öğretmenlerin test olması gerekiyor tabi ki. Bunun yanında en iyi aşıyı yani Alman aşısını da olmaları gerekir. Bazen maskeyi ağzımızdan çıkardığımızda bile risk oluşuyor. Onlar öğrencilerle iç içe olacağı için test olmaları gerekiyor diye  düşünüyorum.’ 

POLEMİKHABER.COM | AYŞE NUR BAŞOL