“Oksijen tüpünün tanesi 60 lirayı bulduğunu, tüplerin ancak iki saat yettiğini söyleyen ve isminin açıklanmasını istemeyen emekli memur A.I. yaşadıklarını şöyle anlattı:

* Koronavirüse yakalandım GATA’da yaklaşık 10 gün serviste kaldım. GATA’nın yoğun bakımında yer olmadığı için Şehir Hastanesi’ne sevk edildim ve yaklaşık 10 gün de orada kaldım ama beni oradan iyileştim diye taburcu ettiler. Eve geldikten sonra tekrar rahatsızlandım ve GATA’da tekrar 10 gün kaldım. Erken taburcu edildiğim için, akciğerlerde zedelenme olmuş ve zatürreye çevirmiş.

"EŞİM KANSER HASTASI BEN DE OKSİJEN TÜPÜNE BAĞLI YAŞIYORUM"

* Enfeksiyon ve Göğüs doktoru bana solunum cihazı için ömür boyu rapor çıkardı. Ben hastaneden yattığım dönemde beni Başkent Elektrik’ten aradılar ve elektriğimi keseceklerini söylediler. Ben de hastanede yattığımı yapacak bir şeyimin olmadığını söyledim. Benim evimde oksijen tüpü var benim oksijenimi kesersen bunun sorumlusu kim dedim? Keseceğim diye ısrar ettiler ve eve gelip elektriğimi kestiler. Eşim kanser hastası, rahatsız ben de oksijen tüpüne bağlıyım. 322 lira borcum vardı ödemedim. Elektrikçi getirip açtırdım.

CHP'Lİ KAYA: "SİZDE HİÇ VİCDAN YOK MU?"

Konuyla ilgili konuşan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, “Vatandaşımız solunum yetmezliği çekiyor, nefes alamıyor, hayatını oksijen cihaza bağlı olarak sürdürüyor. Başkent Elektrik ise bu durumu umursamadan vatandaşımızın elektriğini kesiyor. Bu nasıl bir vicdansızlıktır? Siz de hiç Allah korkusu, siz de hiç insanlık yok mu?" dedi.

Konuyu araştırdığını söyleyen Kaya elinde hadtanenin raporları ve konuyla ilgili bütün belgelere ulaştığında inanamadığını söyledi. Kaya, “Bu zor koşullarda ve pandemi döneminde vatandaşlarımızın elektriklerini kesmeyin” diyerek yetkilileri göreve çağırdı.