Eski Devlet Bakanı iş adamı Cavit Çağlar'ın sahibi olduğu ve merkezini Bursa' dan İstanbul'a taşıyan Olay TV, 30 Kasım 2020 tarihinde yayın hayatına adım atmıştı.

Medyaradar'ın haberine göre Kanal D'nin eski Haber Koordinatörü Süleyman Sarılar'ın yönettiği ve birçok flaş ismi kadrosuna katan kanalda ortaklık krizi patlak verdi.

Olay TV'nin frekans ve isim hakkını elinde bulunduran Cavit Çağlar, kanalın yüzde 70 finansmanını sağlayan Trabzonlu iş adamı Hüseyin Kalkan ile anlaşmazlığa düştü.

3 GÜN SONRA KAPANACAK

Anlaşmazlığın çözüme kavuşturulamaması nedeniyle Olay TV'nin 25 Aralık 2020 tarihi itibariyle kapanmasına karar verildi.

Cavit Çağlar'ın bu çıkışının altında geçtiğimiz günlerde HDP'nin grup toplantısının haber kanalları içerisinde sadece Olay TV tarafından baştan sona yayınlanmasının yattığı, ünlü işadamının bu durumdan rahatsız olduğu belirtiliyor.

ÇAĞLAR'A SORULDU

Gerçek Gündem'de yer alan habere göre, söz konusu iddia Cavit Çağlar'a soruldu. Çağlar, önce "Bu konuda..." dedi, ardından ise "Şimdi toplantıdayım müsait değilim"  cevabını verdi.

ÇALIŞANLARA TEBLİĞ EDİLDİ!

Medyakoridoru'nun edindiği bilgiye göre; Kanalın Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar kararı çalışanlara tebliğ etti. Olay TV'nin bir diğer sahibi olan iş insanı Hüseyin Köksal, kanalın kapanacağını az önce  çalışanlara tebliğ etti. Köksal, çalışanlara yaptığı açıklamada ayrıca aynı kadroyla farklı bir frekans üzerinden veya YouTube'da devam edebileceklerini de aktardı. 

İşte, Köksal'ın o açıklaması:

“Başka bir isim altında veya YouTube’da yola devam edebiliriz. Başka bir kanal da satın alabiliriz. Cuma gününe kadar belli olur. Bizden haber bekleyin…”