Dün gündeme bomba gibi düşen, Olay TV'nin kapatılması ile ilgili iddiasını sosyal medya hesabından paylaşan Milletvekili Ahmet Şık, Saray'dan kanalın patronu Cavit Çağlar'a liste gönderdiğini ve işten çıkarılacakların belirlendiğini söyledi.

Ahmet Şık'ın iddialarına göre, Çağlar'ın istekleri kabul ettiğini fakat kanalın diğer patronu Hüseyin Köksal'ın reddettiğini belirtti.

Olay TV geçtiğimiz ay yayına başlamıştı

Ahmet Şık'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalar şu şekilde:

"Cavit Çağlar, TMSF eliyle şirketlerine el konulmakla tehdit edildi. Saray Rejimine rüştünü ispatlamış bazı Kanal 7 çalışanları, Saray görevlilerince televizyon kanalına yönetici (=kayyım) olarak atanmak istendi. Çağlar talepleri kabul etti ancak ortağı Hüseyin Köksal reddetti.

Anlaşmazlık üzerine Çağlar, OlayTV ve bağlı şirketin tüm isim haklarını ve sahip olduğu frekansı da alarak çekilme kararı aldı. Artık Olay TV adını kullanamayacak olan kanalın başka bir isimle farklı bir frekansla yayın hayatına devam edebilmesi için görüşmeler yapılıyor.

Cavit Çağlar

Kanalın sürüden farklı haber ve programlarının Saray’da rahatsızlık yarattığı, HDP’nin grup toplantısının canlı yayınlanması üzerine tehdit ve şantajın devreye girdiği anlatılıyor.

Saray’dan, OlayTV’ye atanan kayyımlar listesinin yanı sıra Süleyman Sarılar ve Nevşin Mengü başta olmak üzere atılacak kişiler listesi de gönderildi.

Saray tarafından belirlenen Kanal7, Ülke TV ve Star’dan seçilen kayyımların OlayTV’nin mevcut yöneticilerinin yerine görevlendirilmeleri istendi. Yayın yönetmeninden, Ankara temsilcisine, haber merkezi yöneticilerine kadar herkesin işten çıkarılması istendi.

OlayTV’nin patron (Cavit Çağlar zaten denklem dışı), yönetici ve çalışanlarına düşen bu mafya yöntemini isim isim teşhir etmek, Saray’dan yapılan tehditleri açıklamak olmalı. İzleyicilere düşen ise hangi platformda olursa olsun yayın hayatına devam edecek bu mecraya sahip çıkmak."