Twitter hesabından açıklama yapan Ömer Faruk Gergerlioğlu şunları söyledi:

*Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeyim, ayrılmadım. Dün milletvekilliğim düşürüldü. Ama ben direniş yolunu seçtim. 

+Genel kuruldaydım ve daha sonra genel kuruldan sonra HDP toplantı odasındaydım. Arkadaşlarımla birlikte buradaydık geç saatlere kadar ve daha sonrasında da... Ben meclisten ayrılmadım. 

*Milletvekilleri arkadaşlarım da refakat etti ve burada sabahladık.

*İşte şu koltuğun üstünde sabahladım ve biz ayaktayız. 

'DESTEK SANIRIM DEVAM EDECEK'

*Milletin iradesi için, demokrasi için nöbetteyiz. Çok güçlü bir destek aldık dün. Ulusal ve uluslararası kamuoyu bize çok güçlü bir destek verdi ve bu destek de sanırım devam edecek. 

*Çünkü ağır ve haksız bir kararla karşı karşıyayız. Aceleci afaki ve hasmane siyasi bir karar var karşımızda ama biz milletin iradesiyle buraya geldik. Millet bize bu iradeyi verdi, iradeyi millet alır. 

"AYM SONUCUNA KADAR BURADAYIM"

*O yüzden ben millete dayanıyorum ve milletimin desteğini bekliyorum. Kesinlikle de Anayasa Mahkemesi sonucuna kadar da buradan ayrılmayacağım ve burası bir demokrasi nöbeti yeri olacak. 

*Bana destek vermek isteyen tüm kişi ve kurum kuruluşlar destek verebilirler. Buradayım, HDP grup toplantısı odasındayım. 

*24 saat buradayım ve ayrılmıyorum. Burasını artık tüm Türkiye'deki hukuksuzluklara karşı bir direniş yeri olarak kabul ediyorum, arkadaşlarım da tam destek veriyor.

*Dün partimize yönelik kapatma davası açıldı. Bu demek ki topyekun bir saldırı var ve topyekun bir karşı duruş sergilemek durumundayız. 

+Bütün bu vekillikten düşürme, parti kapatma girişimleri boş çabalar... Buradan deklare ediyorum.