Terör örgütü PKK'nın, 2015 ve 2016 yıllarında kaçırdığı asker, polis ve vatandaşları Irak toprakları içerisinde bulunan Gara bölgesinde tuttuğu yıllardır biliniyordu.

MİT ve TSK, rehinelerin kurtarmak için geçtiğimiz haftalarda harekete geçti. Pençe Kartal-2 adı verilen harekatta Gara bölgesinde önceden belirlenen noktalara yönelik operasyonlar düzenlendi.

48 teröristin öldürüldüğü 3 şehidin verildiği harekatta dün sabah saatlerinde, 13 rehinenin tutulduğu mağara tespit edildi.

Ve Mehmetçik, yıllardır terör örgütü PKK'nın elinde rehin tutulan 13 vatandaşımız için operasyon düzenledi... 

13 VATANDAŞIMIZ KATLEDİLDİ!

Operasyonun başarıyla sonuçlanacağını anlayan teröristler, tarihte daha önce hiç karşılaşılmamış bir görülmemiş hainlikle elleri kolları bağlı halde bulunan rehineleri tek tek vurarak katletti... 

İLK AÇIKLAMA BAKAN AKAR'DAN

Acı haberi dün gece saatlerinde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar duyurdu.

Bakan Akar "Mağarada silahsız ve masum 13 vatandaşımızın naaşı bulundu. Vatandaşlarımızın 12'si başlarından vurularak şehit edilmiş. PKK'nın cani ve kalleş yüzü bir kez daha görüldü." dedi.

SÜLEYMAN SOYLU: HALA PKK'YO AKLAMAYA ÇALIŞANLAR VAR 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise  "6 yıl önce PKK tarafından kaçırılan Kuzey Irak'ta alıkonulan 13 evladımız, alçakça, kalleşçe, şehit edildi. Bunun üzerine hala PKK'yı aklamaya çalışan pislikler var. PKK ile aynı açıklamaları yapmaktan utanmayan ayrı yalanlara sahip çıkan haysiyetsizler var. Evlatlarımıza ve ailelerine çektirdiklerinin hesabı soruldu, sorulacak. Murat Karayılan'ı yakalayıp bir parçaya bölmezsek bu millet ve şehitlerimiz yüzümüze tükürsün" dedi.

EN ÇARPICI YORUM ABDULLAH AĞAR'DAN ARTIK HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK

Birçok yetkili ve uzman açıklama üstüne açıklama yaptı... Ama en çarpıcı ve 'anlatıcı' olanı kendisi de eski bir asker olan Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar yaptı: Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak...

Rehilerin 6 yıldır devletin gündeminde olduğunu ancak 'hassas' bir durum olduğu için dillendirilmediğini belirten Ağar "Kimi zaman bu bölgede kimi zaman Süleymaniye tarafında Asos Dağı'nın daha aşağısında bölgesinde anbean takip edilen bir süreçti.. Alıkonulan vatandaşlarımızın kurtarılmasıyla ilgili yıllardan beri devam eden bir hazırlıktı. Açıkçası harekat onları kurtarmak için yapılmıştı ama son derece kalleş bir şekilde hepsini şehit ettiler. Başlarındaki mağara sorumlusu denen kişi birisini omzundan 12'sini de başlarından vurup şehit etti." diye konuştu.

Ağar sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi bu insanlık suçu, bu toplu katliam bence Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin mücadele iradesini ve mücadeledeki kararlılığını daha doğrusu sertliğini çok etkileyeceğini düşünüyorum. Yani burada çünkü eli bağlı insanlar var. Bu insanları PKK şu an hayattan aldı. Katletti... Yani büyük çok büyük bir insanlık suçu bu.  PKK'nın hainlikte IŞİD'i bile geride bıraktığını belirten Ağar "Yani böyle bir alçaklığın altına imza attılar. Ya IŞİD'den ne farkı var? 13 insanımızı bu şekilde katlediliyor olması bana çok dokudu. Hani PKK zaman kalleşlik yapar da bu bambaşka..." diye konuştu.

Ağar devletin PKK'ya karşı artık daha sert olacağını belirtti ve "Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, olamaz" yorumunda bulundu.


KİMLİKLERİ AÇIKLANMAYA BAŞLANDI


Terör örgütü PKK'nın katlettiği 13 vatandaştan kimlik bilgileri açıklananlar şöyle;

*13 Ağustos’ta Diyarbakır Bingöl karayolunda Uzman Çavuş Hüseyin Sarı.
*Polis memuru Sedat Yabalak.
*18 Eylül’de Tunceli Erzincan yolunda alıkopnulan Astsubay Çavuş Semih Özbey.
*2 Ekim 2015 tarihinde Ağrı’daki birliğine katılmak için yola çıkan ve Pülümür'de kaçırılan er Adil Kabaklı.
*24 Temmuz 2016’da Lice’de alıkonulan Mardin nüfusuna kayıtlı İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Vedat Kaya.
*15 Ağustos 2015 tarihinde Diyarbakır karayolunda alıkonulan Jandarma Er Süleyman Sungur.
*21 Eylül 2016’da Hakkari’de alıkonulan Uzman Erbaş Mevlüt Kahveci.
*2 Ekim 2015’te Tunceli’de alıkonulan topçu er Müslim Altıntaş.
*Adıyaman nüfusuna kayıtlı Aydın Köse.
*Samsun nüfusuna kayıtlı Muhammet Salih Kanca.