Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yaptığı açıklama istifa ettiğini duyuran İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, parti kuracak olurlarsa alacakları oy oranının yüzde 11 olacağı iddiasında bulundu.

TBMM'de yaptığı açıklamada İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Milletvekili Koray Aydın'a eleştirilerde bulunarak istifa ettiğini açıklayan Özdağ, sonrasında gazetecilerin solarını yanıtladı.

YÜZDE 11 OY

Bir gazetecinin bundan sonraki süreçte nasıl bir yol izleyeceklerini sorduğu Özdağ, "Meral Akşener bir araştırma yaptırmış. Ümit Özdağ parti kurarsa kaç oy alır diye. Sizde belki yüzde 11 olarak görünüyor."

"BİZİM ÖYLE BİR MERAKIMIZ YOK"

Ben ülküdaşlarımla, yol arkadaşlarımla sayın vekilim İsmail Koncuk'la uzun süredir istişarede bulunuyorum. Meral Akşener'in merakı parti kurarsak yüzde kaç oy alacağımız yönünde. Bizim böyle merakımız yok. Bizim merakımız Atatürk'ün bıraktığı Türkiye'nin 21. yüzyıla taşınması için. 

KONCUK'TAN YENİ PARTİ SİNYALİ

Öte yandan daha önce partisinden istifa eden İsmail Koncuk, yeni parti ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunmuş ve "Parti politikalarından rahatsız milletvekilleriyle görüşüyoruz. Biz inşallah yeni bir yol açacağız. Türkiye'nin geleceği adına, halkımızın geleceği adına güçlü ve yeni bir alternatif sunacağız"  demişti.

Koncuk, parti kurma sürecinde Özdağ ile birlikte hareket ettiklerini belirtirken o dönem ihraç kararı mahkemeden döndüğü için daha fazla açıklama yapmaktan imtina duymuştu.