İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ,Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yaptığı açıklamada İYİ Parti'yi sert sözlerle eleştirerek istifa ettiğini duyurdu.

PARTİLİLER ZAMANLAMANIN MANİDAR OLDUĞU GÖRÜŞÜNDE

Özdağ'ın istifası sonrası tepki gösteren muhalefet zamanlamanın manidar olduğu görüşünde...

"MİLLET İTTİFAKI'NI BÖLMEYE YÖNELİK HAMLE"

Özdağ'ın olaylı istifası, partide Özdağ’ın İYİ Parti ve Genel Başkan’a yönelik sözlerinin "başta İYİ Parti olmak üzere Millet İttifakı’nı bölmeye yönelik bir hamle" ve istifa şeklinin ise "Cumhur İttifakı’nı güçlendirme amaçlı" olduğu değerlendiriliyor.

İYİ PARTİLİLER PARTİDEN KOPMALAR OLAMACAK GÖRÜŞÜNDE

Öte yandan Özdağ'ın bir parti kurması durumunda tabandan kopmalar olmayacağı da görüş birliğinde olan durum olarak duruyor...

"TEMEL HAKEM MİLLETTİR"

Ümit Özdağ'ın partiden istifası sonrası konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ümit Özdağ’a başarılar dileyerek "Şimdi milletimiz herkesi tartacak. Temel hakem, millettir, hep birlikte göreceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'yu FETÖ'cülükle suçladıktan sonra disiplin kuruluna sevk edilmiş ve partiden ihracı istenmişti. Ancak mahkeme, ihraç kararını iptal etmiş ve Özdağ partisine tekrar dönmüştü.

Bugün TBMM'de açıklamalarda bulunan Özdağ, partisinden istifa kararını ise "Siyasi omurgasızlarla, HDP'yle masaya oturanlarla, HDP'nin kapatılmasına karşı çıkanlarla, Türk gençlerini aldatanlarla aynı partide bulunmam mümkün değildir. Kurucusu olduğum İYİ Parti'den istifa ediyorum" sözleriyle duyurmuştu.