Ekonominin gözü, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) bugün saat 14.00'te açıklayacağı faiz kararına çevrildi. Karar, yurt dışı piyasalar tarafından da yakından takip ediliyor.

Karar öncesinde, artan enflasyona rağmen TCMB'nin faiz indirimlerine devam edeceği beklentisi ve son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı faiz karşıtı açıklamalarla dolar/TL'de 10,68'lik yeni zirve görüldü. Euro/TL’de ise 12 seviyesi aşıldı.

ÖZGÜR DEMİRTAŞ: YAPMAYIN, YAPMAYIN...

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş Merkez Bankası'na faiz ile ilgili kritik uyarılarda bulundu. 

Demirtaş, "İnsanın uykusu gelmiyor. Lütfen faiz indirimi yapmayın. Geri dönülmesi çok çok zor tahribatlar yaratıyorsunuz. Mega enflasyonun önünü açıyorsunuz. Faiz indirimi ile malları değerlenen Zenginleri daha zengin, fakirleri daha fakir yapıyorsunuz. Gelin dönün bu yoldan. YAPMAYIN." ifadelerini kullandı.

Demirtaş'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde: 

1) Türkiye:
"Faiz Sebep Enflasyon sonuç" gibi Akademide hiçbir yeri olmayan şeyi son 1-2 yıldır deniyor.
Sonuç ortada: Büyük Enflasyon
Daha da denemek mi istiyorsunuz? Eğer kendinize güveniyorsanız, Buyrun indirin yarın faizi bir seferde 500 Baz puan sonucu hep beraber görelim+

2) Eğer yarın Merkez Bankası faizi 200 baz puan (veya daha fazla) indirirse tarihe yapılan en kötü hatalardan biri olarak geçer. YAPMAYIN.
YAPMAYIN...

3) "İnsanın uykusu gelmiyor. Lütfen faiz indirimi yapmayın. Geri dönülmesi çok çok zor tahribatlar yaratıyorsunuz. Mega enflasyonun önünü açıyorsunuz. Faiz indirimi ile malları değerlenen Zenginleri daha zengin, fakirleri daha fakir yapıyorsunuz. Gelin dönün bu yoldan. YAPMAYIN.