AK Partili Özlem Zengin, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. 

Zengin, Gara operasyonu için CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun “Sorumlu Erdoğan’dır” sözlerini eleştirerek şöyle konuştu:

*Bu hafta en önemli meselemiz Gara’da yaşanan hadise. İki bakanımız geldi, bilgi verdiler, görüşlerimizi ifade ettik. Bunlar hiç olmamış gibi Kılıçdaroğlu ve grup başkanvekilleri çok ağır bir ithamla saldırıyorlar. İfade şöyle: Bunların sorumlusu Erdoğan’dır. Hatadan çok vahim bir ifadedir. Ceza yargılaması hukuku tarafından baktığımızda ne anlama geliyor ifade etmek istiyorum. Suçun ve suçlunun tespiti önemli ve zor bir iştir. Tüm olay çözülecekken failin ortaya çıkmasını engellemek için karmaşa yaratmaya çalışırlar. Sayın Kılıçdaroğlu’nun söylediği ifade, failin kim olduğunun ortaya çıkmasını örtmeye yönelik bir tavırdır. 13 vatandaşımızı katleden PKK’nın kendisidir. Nokta. Gerçek faili hiç suçlamadan yaptıkları bu tavır, aslında gerçek failin görünmesini engellemeye yönelik bir tavırdır. PKK’yı yok etme adına tutum sergilemeyi engelleyen bir yaklaşımdır. Bu manada baktığımızda bu suçu saklamaya yönelik bir tavırdır.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ile HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın yaptığı görüşmenin ayrıntılarının sorulması üzerine ise Özlem Zengin, 
“Bunun normal olduğunu mu söyleyeceğiz? Bununla alakalı kendisine soru sorması gereken parti, CHP’dir. Beraber siyaset yapıyorlar. CHP önce HDP’ye dönerek sormalıdır. Nasıl Pervin Hanım bu kadar bilgi sahibi olabiliyor? Bilgi akışını kim nasıl sağlıyor. Bu cevapların bulunmasıyla alakalı eğer CHP yardımcı olursa, Türkiye çok memnun olacaktır” yanıtı verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Gara’ya HDP’li bir milletvekilinin gittiği iddiasına Zengin, “Ben Özlem olarak isim olarak hiç merak etmedim. Şaşırmadığım şey bir kadın milletvekili olması. İsmini de merak etmiyorum. Ne önemi var? Asıl önemli olan bir milletvekilinin gitmiş olmasıdır. Ankara’daki gar katliamı faillerinin cenazelerini sırtlanıp götürmediler mi milletvekili olarak? Milletvekili olarak araçlarında silah taşımadılar mı? Genel Kurul’da önce cezaevine selam verip başlıyor. Cezaevlerinde ne kadar isim varsa, vekillik yaptıkları arkadaşlarını kastetmiyorum, bizim bilmediğimiz isimlere selam verip sonra başlıyorlar. Sayın Bakanımız yeri geldiğinde isimlerini açıklayacaktır. Asıl mesele onların tarz, üslup zaten PKK’yı normalleştirmek üzerinedir. Sayın Bakanımıza da sormadım”  karşılığını verdi.  


(ANKA)