TBMM'de gündeme gelen 'çıplak arama' ile ilgili iddialarını reddeden ve "Bu kurgusal bir harekettir. Onurlu, ahlaklı kadın bir sene beklemez. Bir kadını çıplak arayacaksın,  dakikasında bundan rahatsızlığını beyan eder" yorumunda bulunan AK Parti'li Özlem Zengin'in sözlerine kadınlar başta olmak üzere toplumun büyük kesiminden tepki yağmıştı.

Sözleri sonrası hakkında linç kampanyası başlatıldığını savunan Zengin katıldığı tv yayınında ise

cezaevlerinde 'talimatla hamile kalan kadınlar olduğunu' öne sürerek "Önce başörtüsü direnişini kırdılar. Bugün geldiğimizde nokta da hayatları boyunca her durumda baş açmayı savundular. İşin gerektiriyorsa açmalısın, eşin askerse açmalısın dediler. Tavsiye ettikleri yöntem bu oldu. Bugün geldiğimiz noktada da bu insanlar talimatla bebek sahibi oluyorlar, ‘Hamile, bebekli kadınlar cezaevinde var’ demek için. 1,5 yıl sonra akılları başlarına geliyor." demişti.

YENİ AÇIKLAMA: SİSTEMATİK SALDIRI

Son olarak gazetecilere konuşan Özlem Zengin, sistematik bir saldırıya maruz kaldığını savundu.

Zengin şunları söyledi;

*2 aydır sistematik bir saldırıya uğruyorum. Planlı olduğunu düşünüyorum. Türkiye'nin ilk başörtülü Grup Başkanvekili olduğum için diye düşünüyorum. Kafa aynı, hiç değişmiyor. 

*Bu nefret, öfke, bir hayat tarzına bir itiraz aslında.

SOYLU DA AÇIKLAMA YAPTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'e sosyal medyadan yapılan eleştirilere ilişkin konuştu.

Bakan Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Grup Başkanvekilimiz Özlem Zengin'e sosyal medyadan yapılan insanlık dışıdır, ahlaksızlıktır. Gereği yapılıyor. Sosyal medyada kişilik/itibar suikastları, hakaret ve sövgüler sistematik saldırı mekanizması oldu. Tekerrür etmemesi için acilen adım atılmalıdır. Geçmiş olsun Özlem Zengin" dedi.